najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U istrazi novo ime – Sirijac Naim al Hamed

U istrazi oko napada u Parizu i Briselu pojavilo se novo ime – Naim al Hamed, a radi se o 28-godišnjem Sirijcu čija fotografija navodno kruži među francuskim istražiteljima i evropskim bezbednosnim agencijama, javlja Si-En-En.

On je opisan je kao vrlo opasan i verovatno naoružan, a sumnja se da je upravo on imao jednu od ključnih uloga u napadima.

Si-En-En piše da, iako još nema zvanične potvrde o njegovoj umešanosti u terorističke napade u Parizu i Briselu, on je u ovom trenutku jedna od najtraženijih osoba u Europi.

Američka TV stanica navodi da nije potvrđeno da li se radi o muškarcu obučenom u svetlu odeću, a kojeg su nadzorne kamere snimile na belgijskom aerodromu i koji je tamo ostavio torbu s eksplozivom.

I francuski “Mond” javlja da je njegov DNK pronađen u stanu u kojem je otkriven Salah Abdeslam, ali ni ta informacija još nije potvrđena.

Veruje se da je Hamed stigao zajedno sa izbeglicama iz Sirije, krajem septembra prošle godine. “Monde” piše da je u Evropu došao nekoliko nedelja pre druge dvojice pariskih napadača.

Prema izvoru iz policije, Hamed je evidentiran u Šengenskom informacionom sistemu 10. marta i vozio je crni Audi A3, prenosi Indeh.hr.

Pre napada bio je evidentiran u izbegličkom centru u Ulmu.

Evropske bezbednosne agencije traže najmanje osmoricu osumnjičenih za koje se smatra da su pomagali u izvođenju terorističkih napada na Brisel i Pariz, objavio je u svom nedeljnom broju nemački “Velt”.

Pozivajući se na bezbednosne izvore, list navodi da se veruje da se osumnjičeni, od kojih su većina francuski i belgijski državljani, nalaze ili u Siriji, ili u bekstvu širom Evrope.

“Velt” navodi da su osumnjičeni bili u kontaktu sa Abdelhamidom Abaudom, za kojeg se pretpostavlja da je bio glavni izvođač napada na Pariz i kojeg je 18. novembra ubila francuska policija, i Salahom Abdeslamom, glavnim preživelim osumnjičenim za pariske napade, koji je uhapšen u Briselu početkom ovog meseca.

Kancelarija nemačke federalne kriminalne policije (BKA) uključena je u potragu, navodi list.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike