U trendu

Velika španska familija

Žanr: komedija, drama
Trajanje: 101 min.
Zemlja porekla: Španija

Glavne uloge: Antonio de la Tore (Antonio de la Torre), Kim Gutierez (Quim Gutierrez), Veronika Ečegui (Veronica Echegui), Roberto Alamo (Roberto Alamo), Miguel Fernandez (Miguel Fernandez)
Scenario:Danijel Sančez Arevalo (Daniel Sanchez Arevalo)
Režija:Danijel Sančez Arevalo (Daniel Sanchez Arevalo)

SINOPSIS

Efrajim, najmlađi od petoro braće sa biblijskim imenima, pitao je svoju desetogodišnju drugaricu iz škole da se uda za njega kada oboje napune 18. Osam godina kasnije, nisu ni sanjali da će Španija igrati finale Svetskog prvenstva u fudbalu na dan njihovog venčanja. Efrajimova porodica se tog dana okuplja i dok je cela zemlja okupirana utakmicom, svaki član porodice će igrati svoj mali meč u pokušaju da prihvati ono što jeste i odakle dolazi.

O FILMU

Nagrađivani reditelj Danijel Sančez Arevalo istražuje porodične odnose i tajne u novoj porodičnoj drami. Prema njegovim rečima, to je priča o sastavljanju, rastavljanju i ponovnom sastavljanju jedne porodice, i to sve u jednom danu. „Naša reprezentacija nas je ujedinila i učinila da se svi osećamo manje usamljeno, ali je i ublažila naš bol i naše male lične krize. Pobeda nam je pomogla da vidimo mali zrak svetlosti na kraju tunela“, kaže Arevalo i dodaje: „Privilegiju da radim sa ovakvim glumcima prihvatio sam sa odgovornošću. Niko dok snima ne može i ne sme da bude siguran da će film biti dobar, ali mora da pruži iskrenost, poštovanje i želju za kvalitetom.“

„Velika španska familija“ je jedan od najgledanijih španskih filmova prošle godine. Samo u toku prve nedelje prikazivanja zaradio je 700.000 evra. Reditelj je spojio dve omiljene španske teme – porodicu i fudbal, i snimio odličnu komediju smeštenu u 2010. godinu, kada je Španija osvojila Svetsko prvenstvo u fudbalu. Film je premijerno prikazan na nedavno održanom festivalu Španski metar.

Film je nagrađen sa dve nagrade Goja, a glavne uloge tumače: Antonio de la Tore, Kim Gutierez, Veronika Ečegui, Roberto Alamo, Miguel Fernandez.

O REŽISERU

Danijel Sančez Areval (reditelj i scenarista)
Uspešni scenarista od 1993. godine, počeo je kao autor poznatih TV serija, a zatim se usavršavao na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku, gde je i započela njegova karijera reditelja. Po povratku u Španiju, osvojio je mnogobrojne nagrade, a njegov prvi dugometražni film „Tamnoplava skoro siva“ – nagrađen je u Veneciji 2006. godine. „Velika španska familija“ je njegov četvrti film koji se sa uspehom prikazivao u Španiji od septembra prošle godine.

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike