Bjork objavila prvi virtuelni album u svetu

Islandska umetnica Bjork objavila je prvi muzički album-performans u virtuelnoj realnosti na sistemu „Vive“ i ponudila publici jedinstven doživljaj u sklopu svoje osamnaestomesečne svetske turneje „Bjork Digital“.

Foto: Beta

Foto: Beta

Turneju je započela proteklog vikenda na „Vivid“ festivalu u Sidneju, a ovaj ekskluzivan događaj bio je jedna od prvih formi fuzije svetova virtuelne realnosti i muzike ikada, kojom je fanovima pružena mogućnost da urone u čitav svet neobičnih instalacija u virtuelnoj realnosti.

Predstavljeni VR doživljaji u vezi su sa muzičkim numerama sa osmog studijskog albuma Bjork – „Vulnicura“ i omogućeni na HTC-ovoj platformi za virtuelnu realnost „Vive“.

Otvaranje ekskluzivnog događaja u Sidneju obeležio je nastup Bjork u ulozi di-džeja, dok su vlasnici karata dobijali i VIP pristup „VR Album Exhibition-u“ u večernjim satima.

Po ulasku na virtuelnu postavku, gosti su dočekivani u prostoriji sa mnogobrojnim HTC „Vive“ kacigama, uz pomoć kojih su zatim mogli da uživaju u virtuelnom doživljaju albuma „Vulnicura“.

„Bjork Digital“ je VR sadržaj sa utkanim doživljajem, koji odlikuju vizuelne kreacije nastale u saradnji Bjork sa slavnim režiserima među kojima su Endrju Hunag, Džesi Kanda, Voren Dupre i Nik Tornton Džons.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Oznake