najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bjork objavila prvi virtuelni album u svetu

Islandska umetnica Bjork objavila je prvi muzički album-performans u virtuelnoj realnosti na sistemu “Vive” i ponudila publici jedinstven doživljaj u sklopu svoje osamnaestomesečne svetske turneje “Bjork Digital”.

Turneju je započela proteklog vikenda na “Vivid” festivalu u Sidneju, a ovaj ekskluzivan događaj bio je jedna od prvih formi fuzije svetova virtuelne realnosti i muzike ikada, kojom je fanovima pružena mogućnost da urone u čitav svet neobičnih instalacija u virtuelnoj realnosti.

Predstavljeni VR doživljaji u vezi su sa muzičkim numerama sa osmog studijskog albuma Bjork – “Vulnicura” i omogućeni na HTC-ovoj platformi za virtuelnu realnost “Vive”.

Otvaranje ekskluzivnog događaja u Sidneju obeležio je nastup Bjork u ulozi di-džeja, dok su vlasnici karata dobijali i VIP pristup “VR Album Exhibition-u” u večernjim satima.

Po ulasku na virtuelnu postavku, gosti su dočekivani u prostoriji sa mnogobrojnim HTC “Vive” kacigama, uz pomoć kojih su zatim mogli da uživaju u virtuelnom doživljaju albuma “Vulnicura”.

“Bjork Digital” je VR sadržaj sa utkanim doživljajem, koji odlikuju vizuelne kreacije nastale u saradnji Bjork sa slavnim režiserima među kojima su Endrju Hunag, Džesi Kanda, Voren Dupre i Nik Tornton Džons.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike