Blantov album najprodavaniji protekle decenije u Britaniji

Uh, kakva je ovo top-lista! Da sam je sam sastavljao, ne bi ispala ovako dobra. Sve sami moji favoriti. A predstavlja nam zapravo zvanično najprodavanije albume u Velikoj Britaniji čitave prethodne decenije. Dakle, nema sumnje, valjalo bi da se preselim na Ostrvo. Mada, brine me onoliki broj kišnih dana u godini…
Ta-da-da-dam! Spremite se… Najprodavaniji album u Britaniji cele prethodne decenije je "Back To Bedlam" senzacionalnog Džejmsa Blanta (James Blunt). Ima li nekoga koga je ova vest iznenadila? Bila je zaista privilegija slušati ovog muzičara uživo u Beogradu. Samo još da napomenemo da je singl "You’re beautiful" s ovog ostvarenja proglašen za najbolju baladu svih vremena. Nema ni zrna sumnje u ispravnosti ove odluke.
Ništa manje ovaj period nije obeležila ni dama koja se nalazi na drugom mestu. Nju još uvek čekamo kod nas, a ona je Dajdo (Dido). Album "No Angel" najstariji je na listi i objavljen je 2000. godine. Otprilike od tada kreće i moja zaljubljenost u ovu pevačicu i njen glas, koja, naravno, i danas traje. Reći ću i to da mi, kada me zovu dve najdraže osobe u mom životu, telefon zvoni upravo melodijama sa dva gorepomenuta ostvarenja.
Treće mesto i još jedan jedinstveni glas. Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) ima mnogo privatnih problema, ali pesme joj zvuče savršeno. Na ovoj listi našao se album "Back To Black" iz 2006. Mi smo se njome često bavili u prošlosti, nažalost, mnogo više njenim skandalima nego samom muzikom. Iskreno se nadamo da će uspeti da se izbori sa svojom mukom i u skorije vreme nas obraduje novim pesmama. Na četvrtom mestu ove liste je Leona Luis (Leona Lewis) i njeno debitantsko ostvarenje "Spirit" iz 2007. Peti je Dejvid Grej (David Gray) i još jedan album iz 2000. – "White Ladder", a šesti su Bitlsi sa svojom kompilacijom, prosto nazvanom "1". Zanimljivo je da je ova kompilacija u Velikoj Britaniji na prilično niskoj poziciji, s obzirom na renome ove grupe na ovom području, dok je na Američkom kontinentu veoma visoko kotirana (saznaćete uskoro koliko). Sedmo mesto ponovo pripada mojoj kraljici Dajdo, ovoga puta s albumom "Life For Rent". Slede "Coldplay" ("A Rush Of Blood To The Head") i "Scissor Sisters" s istoimenim albumom. Na začelju su veliki povratnici, grupa "Take That", s ostvarenjem "Beautiful World".
Ponovo se selimo na susedni kontinent, gde nas čekaju neka iznenađenja, kada je u pitanju lista najprodavanijih albuma protekle decenije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.