Britni Spirs

Ova pop pevačica rođena je 2. decembra u Kentvudu, država Luizijana. Već sa osam godina učestvovala je na audiciji za Diznijev klub Miki Mausa, ali je žiri ustanovio da je previše mlada da bi učestvovala. Međutim, svojim talentom oduševila je jednog od članova žirija koji joj je ubrzo našao agenta u Njujorku.

Zajedno sa majkom i sestrom, nekoliko narednih godina provela je na Menhetnu, pohađajući profesionalnu školu scenskih umetnosti. Sa 11 godina ponovo je bila na audiciji za klub Miki Mausa i ovoga puta je uspela. Takođe, posle nekoliko godina, učestvovala je uspešno i na audiciji u muzičkoj kući Jive Records. Na ovim audicijama upoznala je puno danas zvučnih imena koja su u to vreme bila nepoznata, ali i jedan broj poznatih čak i u to vreme – Kristinu Agileru (Christina Aguilera), Vitni Hjuston (Witney Houston), Maksa Martina (Max Martin iz „Beastie Boys“)…

Njen prvi album – „Baby One More Time“ – završen je početkom 1998, ali je publikovan tek sredinom 1999. godine. Ovaj album prodat je u više od šest miliona primeraka. On joj je doneo prve nominacije za Gremi nagrade i status zvezde među tinejdžerima. Zbog nekih provokativnih slika u tinejdžerskim i muzičkim časopisima, ali i zbog svoje nagle popularnosti, bila je predmet mnogih tračeva.

Za nju se odskora vezuje i jedna zanimljiva anegdota. Britni Spirs je u Americi kompanija „Pepsi“ angažovala za snimanje svojih reklama, koje su bile veoma frekventno prikazivane i u kojima Spirsova „uživa“ u pepsi-koli. Ona je praktično postala njihova maskota u Americi. Veoma komična situacija nastala je kada je u jednom paparaco listu izašla njena slika kako u klubu pije koka-kolu!

Drugi album – „Oops!…I Did It Again“ – koji se pojavio u maju 2000. godine, prodat je u 1,3 miliona primeraka samo tokom prve nedelje. Bio je to najprodavaniji album ženskog vokala u istoriji. Treći album – „Britney“ – realizovan je u 2001. godini i takođe je zabeležio veliki uspeh.

Britni Spirs u mladosti je imala sporedne uloge u niskobudžetnim horor filmovima, a ne tako davno u filmu „Više nismo klinke“ dobila je jednu od glavnih uloga, te je tako započela i glumačku karijeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.