U trendu

Dodeljene 35. AMA nagrade

Nedavno je održana ceremonija dodele 35. Američkih muzičkih nagrada – AMA, u Los Anđelesu. Najviše uspeha imali su izvođači koji su se proslavili pojavljivanjem u američkoj verziji TV emisije „Idol“ – Kris Doerti (Chris Daughtry) i Keri Andervud (Carrie Underwood), koji su dobili po tri nagrade.
Andervudova je dobila nagradu na najboljeg ženskog kantri izvođača i za najbolji kantri album – „Some Hearts“, kao i „T-Mobile Text-In“ nagradu. Ova pevačica je pobedila u četvrtoj sezoni „Idola“. Nakon toga osvojila je Gremi nagradu za najboljeg debitanta, a kasnije je osvojila i top-liste drugim po redu albumom – „Carnival Ride“. U istoj kategoriji pobedio je i Tim Mekgrou (Tim McGraw; najbolji muški izvođač) i bend „Rascal Flatts“.
Džastin Timberlejk (Justin Timberlake) je imao tri nominacije, a osvojio je nagradu u kategoriji najbolji muški pop/rok izvođač. Za najboljeg ženskog izvođača u istoj kategoriji nagrađena je Fergi (Fergie), koja je i nastupila na ovoj svečanosti. Najbolji pop/rok bend je „Nickleback“, a najbolji album je „Daughtry“ Krisa Doertija, na osnovu glasova posetilaca zvaničnog sajta AMA nagrada. Kris Doerti je finalista pete sezone američkog „Idola“. Pored već pomenutog priznanja, dobio je i nagradu za najboljeg debitanta, kao i nagradu za najboljeg izvođača savremene muzike.
U kategoriji soul/R&B nagrađni su pevač Akon (Akon), pevačica Rijana (Rihanna) i album Džastina Timberlejka „FutureSex/Love Sounds“. U rep/hiphop kategoriji nagrađeni su Ti-Aj (T.I.), njegov album „T.I. vs. T.I.P.“ i bend „Bone Thugs-N-Harmony“. Grupa „Linkin Park“ je najbolji alternativni bend, dok je Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) najbolja u kategoriji latino muzike.
Po mišljenju više miliona glasača, najbolji internacionalni izvođač je Bijonse (Beyonce). Domaćin večeri petu godinu zaredom bio je TV voditelj Džimi Kimel (Jimmy Kimmel).
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.