“Green day” dobitnici priznanja “MTV Global Icon”

Kultni američki pank-rok sastav “Green Day” ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja “MTV Global Icon”, koje će im biti uručeno na predstojećoj “2016 MTV EMA” dodeli nagrada u Roterdamu, 6. novembra.

Sa karijerom dužom od dve decenije, tri osvojene MTV EMA nagrade za najbolji rok bend, ulaskom u cenjenu “Rokenrol kuću slavnih”, bend “Green Day” je prodao na milione kopija singlova i albuma.

Poslednji studijski material, 12. po redu, izdali su ovog oktobra i nosi naziv “Bang Bang”.

Na ovogodišnjoj dodeli MTV evropskih muzičkih nagrada ovaj rok trio je nominovan u dve kategorije – za najbolji nastup uživo i najbolje rok izvođače.

“”Green Day” je bez sumnje jedan od najuticajnijih rok bendova na svetu. Tokom više od dve decenije, oni su stvarali nove generacije fanova na svim krajevima planete zahvaljujući strastvenim tekstovima i sirovim, moćnim zvukom”, izjavo je Brus Gilmer, izvršni producent “2016 MTV EMA”.

Raniji dobitnici “MTV Global Icon” nagrade su “Duran Duran” (2015), Ozi Ozborn (2014), Eminem (2013), Vitni Hjuston (2012), “Queen” (2011) i “Bon Jovi” (2010).

Voditeljka dodele MTV nagrada je pop pevačica Bebe Rehxa, koja će i nastupiti, zajedno sa ostalim najavljenim izvođačima među kojima su i “Kings of Leon”, Bruno Mars, “OneRepublic”, Martin Gariks, Šon Mendez, DNCE, Lukas Graham, Zara Larson i Afrodžek.

MTV nagrade dobitnicima će uručiti prezenteri među kojima su glumice Nina Dobrev i Depika Padukone, supermodel Žurdan Dun, kanadska aktivistkinja i model Vini Harlou, reper i glumac Džejden Smit, reper G-Eazy, pop pevačica Čarli XCX, hip-hop zvezda Tini Tempa i glumac i pevač Idris Elba.

Glasanje za sve “MTV EMA” kategorije, uključujući i “Best Adria Act”, odvija se na linku MTVEMA.com i traje do subote, 5. novembra u ponoć.

Nominovini za zvanje najboljeg izvođača u regionu su S.A.R.S., Elemental, Siddharta, Luce i Toni Zen.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake