najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hrvatska nominovala „Lavfest” u Vrnjačkoj Banji za najbolji regionalni festival

Mesec dana pošto je „Lavfest” nominovan za najbolji evropski festival srednje veličine, usledila je još jedna nominacija, i to iz Hrvatske. Muzički festival ljubavi iz Vrnjačke Banje, koji je ove godine održan 10. put, u trci je za najbolji regionalni festival i nagradu „Ambasador”.

„Ambasador” je prva hrvatska dodela nagrada učesnicima elektronske muzičke scene, koju dodeljuje portal klubskascena.hr. U kategoriji najboljih festivala iz regiona „Lavfest” se našao sa još pet velikih muzičkih manifestacija iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Koji festival je najbolji u regionu, odlučiće publika, glasanje je u toku i trajaće do 6. novembra, dok će svečana dodela nagrada biti održana u Zagrebu 15. novembra.

Da podsetimo, „Lavfest” je tokom jedne decenije postojanja od žurke za nekoliko stotina posetilaca prerastao u jednu od najboljih muzičkih manifestacija u Srbiji i regionu, koju je samo ove godine posetilo više od 80.000 mladih ljudi iz celog sveta. Od osnivanja do ove godine, festival je ugostio najveće zvezde elektronske muzike.

Iako se „Lavfest” održava početkom avgusta i traje tri dana, njegovi organizatori tokom cele godine priređuju druga muzička dešavanja i žurke. Ovoga puta otišli su korak dalje pa će tako na jednoj sceni udružiti čuvenog svetskog di-džeja Džefa Milsa (53) i Simfonijski orkestar RTS-a. Taj muzički spektakl, koji spaja elektronsku muziku sa klasičnim instrumentima, biće održan 24. novembra u beogradskom „Belekspo” centru, a ulaznice su skoro rasprodate.

Mils je na „Lavfestu” nastupio 2014. godine, kada je izjavio da je eksperimentisanje idejama srž njegovih nastupa i da se uvek trudi da svaka interakcija sa publikom bude drugačija. Među nesvakidašnjim setovima je i onaj kada je opremu postavio na pod i tako puštao muziku, a 24. novembra ne treba očekivati ništa manje neobično.

Džef Mils je među kolegama i u elektronskoj muzičkoj produkciji poznat kao vizionar, kao osoba koja postavlja nove standarde u muzici, dok su članovi Simfonijskog orkestra RTS-a jedan od glavnih muzičkih stožera Beograda i Srbije. Njih će na koncertu sa zvezdom američke elektro scene predvoditi dirigent Bojan Suđić.

(I. A. Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike