„Jelen pivo lajv 2009“ – prvi dan

"Jelen pivo lajv 09", četvrti po redu. Evo nas prvi put u zatvorenom. Šteta, jer je vreme bilo idealno. A i došlo bi mnogo više ljudi. Ali, ne treba zaboraviti, i SKC ima dušu. To se i videlo.
Pitao sam se kako sad očekivati nešto više od organizatora, kad smo protekle godine u dva dana dobili "Brejkerse", Igija, "The Lemoheads", "Disciplinu", "Dinosaur Jr", "Orgazam"… I, naravno – "Majke"! A dobili smo. Možda ne više, ali jesmo mnogo. Idemo redom.
Prvi dan festivala otvorili su "Žene kese", uz već sasvim solidno popunjenu salu. Već smo pisali o tome koliko je ovaj bend kvalitetan i zanimljiv. Šteta što zbog njihovih obaveza nemamo priliku češće da ih gledamo uživo. Sledeći su bili "Kanda, Kodža i Nebojša". Sala je već bila puna i uglas sa bendom pevalo se "Štastopojo", kao i ostali hitovi. Potom je Džon Spenser predstavio svoj novi rokabili projekat "Heavy Trash". Sjajno razmrdavanje za legende.
Čovek koji nema baš sjajno mišljenje o novim bendovima koji su upravo u njemu videli uzora. Oni su za njega samo gomila, kako ih naziva, studijskih bendova, kojima ne zna ni ime. Zanimljivo. Mark Smit (Mark E. Smith) i kultni sastav "The Fall". Bila je privilegija slušati učitelje mnogih. Atmosfera je dostigla vrhunac, a beogradska publika će dugo pamtiti ovaj događaj. Zaista nezaboravno iskustvo. Nekako logično se nameće sledeći učesnik. Novosadski "Obojeni program" jedan je od onih koji su nastali upravo pod uticajem ovog engleskog postpank benda. Zato su Kebra i ekipa i dali sve od sebe. Sjajno veče, odličan miks domaćih i stranih snaga i mnoštvo poznatih faca u publici. To je prednost ovih relativno malih prostora. Prisnost sa svima i domaćinska atmosfera. Svaka čast.
Žao mi je što nisam stigao da proverim, ali priča se da je i na drugoj festivalskoj bini, postavljenoj u maloj sali SKC-a, bilo takođe ludo i nezaboravno. Tamo smo mogli videti grupe "Trance Balkan Desorganisation", "Nikad dosta", "Šinobusi", "Popečitelji", "Flip Out" i "Euforia". Beograd je ove večeri ponovo bio živ. Sledi drugi dan i nova žurka…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.