Kovačević: Exit ostaje u Novom Sadu zauvek

Osnivač i direktor Exit festivala Dušan Kovačević rekao je da taj festival ostaje zauvek u Novom Sadu i da ne postoji dilema da li će se održavati na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kovačević je rekao da apsolutno ne postoji nikakva dilema oko toga da li će Exit i u narednim decenijama biti na Petrovaradinskoj tvrđavi jer je Tvrđava, prema njegovim rečima, veliki integralni deo Exita.

On je kazao da se priče o preseljenju Exita ponavljaju još od prvog festivala i svake godine se aktuelizuju po završetku festivala a da za njihovo pokretanje ne postoji nijedan jedini razlog.

O toj temi je bespredmetno raspravljati, poručio je Kovačević.

Što se tiče upravo završene Exit avanture na Petrovaradinskoj tvrđavi i plaži Jaz, Kovačević je rekao da je prezadovoljan u svakom pogledu.

„Očekivali smo rekorde ali nismo očekivali rekordnu posetu koja se dogodila u subotu 11. jula (52.000 posetilaca) na Exitu i ono što je još važnije atmosferu i na Exitu i na Sea Dance-u koja je bila, po rečima i posetilaca i izvođača, fantastična a pojedini novinari su rekli da je pozitivna atmosfera bila toliko jaka da se mogla opipati“, rekao je on.

Kovačević je istakao da sve informacije koje dobija govore da deluje da je ovogodišnji Exit bio najkvalitetniji i najbolji u poslednjoj deceniji.

Ono što je Kovačeviću posebno upečatljivo su izjave mnogih posetilaca i izvođača da su ovogodišnji Exit i Sea Dance mnogima nešto najbolje što im se dogodilo.

„Kada čuješ da neki izvođač kaže da mu je to bilo najboljih dva sata u životu ili kada neki posetilac kaže da je to najboljih cetiri ili osam dana u njegovom životu, onda zaista shvatiš, s obzirom da su to izuzetno jake izjave, da je Exit avantura ove godine bila nešto zaista posebno“, rekao je on.

„Upravo takve izjave vraćaju nazad svu onu energiju koju sa timom ulažeš tokom cele godine da se desi tih osam dana na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Jazu i to ti daje energiju da istraješ i u narednoj godini kako bi priredio nešto još lepše“, dodao je Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.