Kvote na kladionicama pred Evroviziju: Italija vodi, Srbija deseta

Ako je verovati kladionicama, bar u ovom trenutku pre prve evrovizijske probe, pobednik ovogodišnjeg „Evrosonga” dolazi iz Italije, zove se Frančesko Gabani i već nekoliko nedelja suvereno vlada na tabelama evropskih prognozera sa pesmom „Occidentali’s Karma”. Od zemalja sa prostora bivše Jugoslavije najbolje se kotira, pogađate – Srbija! Kao i prošle godine.

Tijana Bogićević sa pesmom „In Too Deep” u ovom trenutku se nalazi na desetom mestu, ispred nje je Ruskinja Julija Samojlova sa pesmom „Flame is Burning”, a daleko iza – komšije. Zapravo, u prvih 20 nalazi se još predstavnica Makedonije Jana Burčeska, koja će se evrovizijskim gledaocima predstaviti pesmom „Dance Alone”.

Najlošije se kotira slovenački predstavnik. On je, bar za sada, treći od kraja tabele kladionice „Vilijam Hil”. Zove se Omar Naber i prepravljao je pesmu sa kojom je pobedio na nacionalnom takmičenju. U Budimpešti je snimio novu verziju numere „On My Way”, sa kojom odlazi u Kijev u nadi da će možda stići do finala koje je zakazano za 13. maj. Na sceni će biti sam jer tako zahteva tekst pesme koja govori o usamljenosti.

Crnogorski i hrvatski predstavnici na tabeli su jedan do drugog. Za nijansu bolji Crnogorac Slavko Kalezić 11. je od kraja, dok je velika hrvatska muzička zvezda Žak Houdek deseti.

Podgorički glumac i pevač Slavko Kalezić na 62. „Evrosong” odlazi kako bi otpevao pesmu „Space”, čije je vokalne deonice snimio u Stokholmu.

Žak Houdek u trku za neko bolje mesto ide sa pesmom „My Friend”. Do pre nekoliko dana kladionice su mu predviđale solidno 16. mesto, a našoj Tijani Bogićević 13. tako da je do prve generalne probe još uvek nezahvalno prognozirati kako će se koji takmičar plasirati. Po pravilu, tek prva proba svih izvođača u Kijevu može da ponudi pravu sliku o favoritima i autsajderima.

Do tada, onima koji sebe smatraju evrovizijskim fanovima biće pravo zadovoljstvo preslišavati sve pesme, a biće ih 43 na 62. takmičenju za najbolju „Pesmu Evrovizije”.

(Snežana Čikarić, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.