Nikolas Žar večeras u Hangaru Luke Beograd

Njujorški kompozitor čileanskog porekla i jedan od najenigmatičnijih savremenih umetnika elektronske i klupske muzike, Nikolas Žar, nastupiće večeras u Hangaru Luke Beograd, a sve ulaznice su rasprodate.

To će biti Žarov treći nastup, a prvi DJ set u Beogradu, nakon dva koncerta – sa pratećim bendom 2012. godine, te sa projektom „Darkside“ 2014. u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Sin jednog od najvažnijih čileanskih vizuelnih umetnika 20. veka Alfreda Žara i njujorške dizajnerke Evelin Majnard, Nikolas je odrastao u uzbudljivom i kreativnom umetničkom okruženju u kome su se preplitali muzika, performativna umetnost i moderni dizajn.

Rani ulazak u vode klupske elektronske kulture doživeo je kao potragu za sopstvenim stilom i umetničku nezavisnost.

O uspehu tog puta svedoči ne samo ogromno interesovanje koje izaziva svuda gde se pojavi, već i priznanja kao što je trostruki izbor za najbolji svetski živi nastup po „Resident Advisor“-u.

Nakon nekoliko singlova i klupskih hitova „El Bandido“ i „Mi Mujer“, 2011. izdao je album „Space Is Only Noise“ kao dvadesetjednogodišnji student na Univerzitetu Braun.

Nakon kraja projekta „Darkside“, Žar je ove godine objavio album „Pomegranates“, imaginarni saundtrek za filmsko remek delo jermenskog režisera Sergeja Parađanova „Boja nara“ iz 1982.

Aktuelnim povratkom za DJ pult, Žar se svetskoj publici ponovo predstavlja, ne samo kao vrhunski umetnik, već i kao prvoklasni disk džokej.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.