U trendu

Ovo je najslušanija pesma 20. veka (video)

Pesma grupe Kvin „Boemska rapsodija“ (Bohemian Rhapsody), po podacima diskografske kuće Univerzal mjuzik grup, najslušanija je pesma na internetu iz 20. veka.

Rekli su da se nikada neće dobro prodavati jer je u prvobitnoj verziji trajala čak sedam minuta, a u poslednjoj šest, spominje Galileja, Belzebuba i Skaramuša, ali pokazalo se da je pesma grupe Kvin „Boemska rapsodija“ (Bohemian Rhapsody), po podacima diskografske kuće Universal Music Group, najslušanija pesma na internetu iz 20. veka.

Nastala je 1975. godine i tada se vrlo često vrtela na radio-stanicama, a pažnju na nju ponovo je privukao novi film istoimenog naziva. Muzički spot u svetu je pregledan 1,6 milijardi puta, objavio je UMG, prenosi Rojters.

Pesma je krajem 1975. devet nedelja bila na prvom mestu lista, što ju je u to vreme činilo trećim hitom s najdužim razdobljem na vrhu.

Diskografske kuće EMI i Elektra tada su u Velikoj Britaniji htele da iseku delove ove epske stvari. Ali Rodžer Tejlor je objasnio: „Rekli su da je preduga i da to neće funkcionisati. Mislili smo, možemo je iseći, ali onda neće imati nikakvog smisla. Propustili biste sve različite ugođaje pesme i rekli smo – ne. Ili prolazi ili ne prolazi.“ I nisu pogrešili.

Diskografska kuća u saopštenju je objavila da je pesma popularnija od Nirvanine „Smells Like Teen Spirit“ i „Sweet Child O’Mine“, grupe Guns N’ Roses, preneo je „Nedeljnik“.

Po Univerzalovim podacima evidentiranim sa striming servisa poput Spotifaja, Epl mjuzika i Dizera „Bohemian Rhapsody“ bez sumnje je najslušanija pesma iz 20. veka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar