U trendu

Preminuo Dag Figer, pevač hita „My Sharona“

Posle višegodišnje borbe s teškom bolešću, u nedelju, 14. februara, preminuo je Dag Figer (Doug Fieger), pevač američkog nju vejv benda "The Knack". Bend je svetsku slavu stekao već svojim prvim singlom – "My Sharona" iz 1979. Ovaj klasik doneo im je neverovatan uspeh i prvo mesto na svim mogućim svetskim top-listama. U Americi su čak šest nedelja bili na vrhu, gde je i prodato čak tri miliona kopija njihovog prvenca "Get The Knack". Sledećim ostvarenjem – "But The Little Girls Understand" iz 1980, stižu tek do petnaestog mesta, a albumom "Round Trip", objavljenim godinu dana kasnije, jedva do 93. Stoga je i raspad benda 1982. godine bio neminovan.
Početkom devedesetih ekipa se ponovo okuplja. Slede albumi "Zoom" (1998), "Normal As The Next Guy" (2001) i "Re-Zoom" (2003), koji je zapravo bio reizdanje pretposlednjeg s nekim bonusima. Međutim, ni izbliza nisu uspeli da ponove uspeh s početka karijere.
Dag Figer se poslednjih godina borio s rakom na mozgu i plućima. On je 2006. operisao dva tumora na mozgu. Dijagnostikovani su nakon što mu je te godine pozlilo tokom nastupa u Las Vegasu. Dve godine kasnije javno priznaje da je na hemoterapiji, ali da se oseća dobro. Nažalost, te operacije su samo odložile ono najgore. Figer je imao 57 godina. Napominjemo i da je bubnjar benda Brus Geri (Bruce Gary) takođe umro od raka 2007. u svojoj 55. godini.
Na kraju, da se vratimo na njihov veliki hit, koji je, eto, i decenijama posle objavljivanja izuzetno popularan i tražen. Gotovo da nema proslave ili žurke koju ova pesma neće prodrmati i podići na noge. Zanimljivo je da je muziku za ovu pesmu komponovao gitarista Berton Ejver (Berton Averre), i to pre nego što je pristupio bendu "The Knack". Postoji podatak da čak i Džordž Buš ima ovu pesmu na svom iPod-u, koliko god to u ovom trenutku bilo važno. Inače, Šerona koja se pominje u pesmi je stvarna osoba. Dag ju je upoznao kad je imala šesnaest godina, a ona i danas živi u Los Anđelesu, gde radi kao agent nekretnina.
"My Sharona" za sva vremena!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.