U trendu

Preminuo Marinko Rokvić

Pevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini.

Podsetimo, nedavno su se u javnosti pojavile informacije da je Marinko hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje kritično, prenose Novosti.

Rokvić je rođen je 27. januara 1954. godine u Koluniću, kod Bosanskog Petrovca.

Njegov sin Nikola Rokvić nedavno je izjavo da mu je otac u lošem zdravstvenom stanju.

– Ne znam šta bih vam rekao, iskreno. Čuli ste se s njim, čoveku nije dobro, neprijatno mi je. Nije korona sada u pitanju, on je to preležao. Biće on dobro – rekao je Nikola, ne želeći da produbljuje temu o očevom zdravstvenom stanju, koje je i dalje neizvesno.

Karijeru Marinka Rokvića ljudi će pamtiti po mnogobrojnim hitovima, a jedan od najvećih je legendarna pesma „Ti za ljubav nisi rođena“.

Karijeru je započeo 1974. godine i snimio dvadeset jedan studijski album i nekoliko singl-ploča i veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Usledili su hitovi: Potražiću oči zelenije, Jedina moja, Svađalice moja mala, Samo me potraži, Pusti me da je vidim, I pijan i trezan za tebe sam vezan, Podeli sa mnom dobro i zlo, Zamiriši na brazdu, LJubav stara srce para, Polomio vetar grane, I kad me svi zaborave, Koliba, il’ dvor, Tebe nema, Ko ukrade noći boje, Jelena, Ti za ljubav nisi rođena, Pravo na ljubav, Skitnica, Tri u jednoj, Gatara.

Takođe, snimio je i album sa sevdalinkama, kao i trajne snimke za Radio Beograd. Snimio je ukupno 21 album i izdao više singl ploča.

Inače, Dragan Aleksandrić autor od mnogih hitova, ispričao je jednom prilikom da je nudio Marinku čuveni hit, ali da je pevač odbio.

– Marinko Rokvić je mnogo grešaka napravio. Nudio sam mu „Luckasta si ti“ a njega je to asociralo na ludost, pa je na kraju uzeo Miroslav Ilić kome sam nudio „Potražiću oči nešto zelenije“ a on je rekao kako to nije za njega – ispričao je kompozitor svojevremeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)