Prvi dan Nove godine uz Orthodox Celts

Prvog dana Nove 2016. godine, u Mikser House-u nastupiće sastav Orthodox Celts, jedna od najvecih koncertnih atrakcija na ovim prostorima, koji će uz fuziju tradicionalne irske muzike i elemenata popa i roka na najbolji mogući način uvesti publiku u godinu pred nama.

Armija fanova prati ovaj sastav već više od dve decenije, bez obzira na muzički žanr koji je nekarakterističan za ove prostore, a kvalitet Orthodox Celts-a dokazuje i činjenica da je njihova muzika inspirisala i uticala na brojne mlade bendove širom regiona, pa i celog sveta.

Dokaz za to je i podatak da je njihova verzija tradicionalne pesme „Star Of The County Down“ ostavila iza sebe i takve gigante kao što su Van Morišon i The Chieftains, sa skoro osam miliona pregleda.

Osnovani 1992, Orthodox Celts su prvi bend u Istočnoj Evropi koji je svirao irsku muziku u najširem smislu, inkorporirajući keltske folk rock elemente u svoj autentični muzički izraz. Tokom proteklih 20 godina Orthodox Celts su popularisali irski zvuk ustoličivši se na mestu ambasadora irske i keltske kulture posebne vrste.

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1.100 dinara, dok će cena na ulazu biti 1300 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.