U trendu

„Ramštajn“ u Beogradu 2010!

Poznati nemački bend "Rammstein", najistaknutiji predstavnik "novog nemačkog tvrdog zvuka", nastupiće u Beogradskoj areni 20. marta 2010. godine. "Ramštajn" će na koncertu promovisati svoj novi album – "Liebe ist fur alle da", koji se zvanično pojavio u prodaji 16. oktobra ove godine. Nastupi "Ramštajna" praćeni su neverovatnim pirotehničkim efektima, toliko intenzivnim da posetioci koncerata pričaju da ostali bendovi sviraju, dok Ramštajn prži.
"Ramštajn" je nemački industrijski bend osnovan 1994. u Berlinu, a ime je dobio po gradiću Ramštajn u Mizenbahu, gde se 1988. godine dogodila nesreća na aeromitingu. Bend je na svom prvom albumu istoimenu pesmu posvetio gledaocima i pilotima koji su poginuli u toj nesreći. "Ramštajn" donosi specifičnu kombinaciju metal zvuka, vokala, sintisajzera i ritam mašina, zbog čega ih zovu i dens metal bendom.
Grupa se sastoji od glavnog vokaliste Tila Lindemana (Till Lindemann), glavnog gitariste Riharda Kruspea (Richard Z. Kruspe), Paula Landersa (Paul H. Landers), koji svira ritam gitaru, Olivera Ridela (Oliver "Ollie" Riedel) za bas-gitarom, perkusioniste Kristofa Šnajdera (Christoph "Doom" Schneider) i Kristijana Lorenca (Christian "Flake" Lorenz) za klavijaturama. Prvi album "Ramštajna", pod nazivom "Herzeleid", objavljen je 1995. godine. S njega su se izdvojili singlovi "Du Riechst So Gut" i "Seemann".
Svetski uspeh postižu drugim albumom – "Sehnsucht" iz 1997, s kojeg su se izdvojili veliki hitovi "Engel" i "Du hast". Sjajan period u karijeri bend je zaokružio 2001. godine albumom "Mutter", s koga su se izdvojili singlovi "Feuer frei!" i "Sonne". Godine 2004. izlazi njihov novi album – "Reise, Reise", a hitovi su postali numera "Amerika" i balada "Ohne dich".
Posle albuma "Rosenrot" iz 2005. godine, članovi benda su odlučili da se malo odmore. Nakon dve godine su se ponovo okupili i počeli rad na albumu koji je nedavno izašao. Posle četvorogodišnje pauze bend se pojavio u javnosti sa spotom "Pussy" vrlo eksplicitnog sadržaja.
Ulaznice za koncert naći će se u prodaji od petka, 23. oktobra, u podne na uobičajenim prodajnim mestima. Cena ulaznica: 2.990 dinara (za stajanje na parteru), 3.490 dinara (za tribine), 4.900 dinara za tribine prve kategorije i 4.950 dinara za fan pit.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.