Sahranjen Toše Proeski

Danas je uz državne i vojne počasti u rodnom Kruševu sahranjen Toše Proeski. On je juče ujutru tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Zagreb kod Nove Gradiške. Sinoć je njegovo telo prevezeno vojnim helikopterom iz Zagreba do skopskog aerodroma, gde su ga dočekali premijer i članovi Vlade Makedonije.
Više hiljada građana je u svečanoj povorci ispratilo popularnog pevača do večne kuće. Među njima je bilo i poznatih ličnosti iz javnog života iz svih bivših republika stare Jugoslavije. Makedonski premijer Nikola Gruevski se u ime svih građana oprostio od najpopularnijeg makedonskog pevača potresnim govorom. Kovčeg s posmrtnim ostacima Proeskog, umotan u makedonsku državnu zastavu, ispraćen je od centralnog gradskog trga do mesta večnog počivanja koje se nalazi iznad grada, s pogledom na celo mesto. Opelo je služio poglavar Makedonske pravoslavne crkve, arhiepiskop Stefan, s najvišim sveštenstvom.
Na sahrani je primećeno da su mnogi obožavaoci Tošeta Proeskog došli u majicama s njegovim likom. Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je telegram saučešća porodici Proeski, a potpredsednik vlade Božidar Đelić makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom. Knjige žalosti u Ambasadi Makedonije u Beogradu otvorene su i sutra od 10 do 19 časova. U Makedoniji je dan žalosti.
Internet Krstarica je do danas u 15.30 časova primila preko 200 vaših poruka kojima ste na svoj način ispratili omiljenog pevača. Mnoge od njih smo i objavili.
Na kraju, da podsetimo na akciju „Ne brže od života“, koju su započeli prijatelji pokojnog pevača Nebojše Saveljića, jednog od pevača grupe „Montenigers“. Saveljić je s devojkom Vanjom Rađenović poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Podgorica-Cetinje, takođe u folksvagenu.
Podsetite se:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.