Santana večeras na Kalemegdanu

Večeras beogradska publika ima priliku da prisustvuje nesvakidašnjem koncertu u Donjem gradu Beogradske tvrđave, gde u okviru BELEF-a i Univerzijade nastupa čuveni gitarista Karlos Santana (Carlos Santana). Bez obzira na vremenske prilike, organizatori očekuju oko 10.000 posetilaca na Kalemegdanu. Santana je najavio dvosatnu svirku, a prvi put bi trebalo da se pojavi na bini oko 21 čas, nakon nastupa DJ Pepea.
Na aktuelnoj turneji pod nazivom "Supernatural Santana a Trip Through the Hits" Santana promoviše kompilacijski album "Multi-Dimensional Warrior". Još je nepoznata set lista pesama koje će Santana predstaviti beogradskoj publici, ali se očekuje barem jedna numera nedavno preminulog Majkla Džeksona. Deo repertoara izvešće sa svojim sinom Salvadorom i time predstaviti njegov novi album.
Na koncertima održanim u regionu u toku jula set lista ovog gitarskog virtuoza obuhvatila je sve četiri decenije njegove karijere – od prvog singla iz 1969. godine "Jingo" i hita iz 1970. "Evil Ways" do poslednjeg hita iz 2008. godine "Into the Night". Takođe, nezaobilazne su bile i pesme: "Oye Como Va", "The Game Of Love", "No One To Depend On", "Put Your Lights On", "Maria Maria", "Soul Sacrifice", "Samba pa ti" i na bis "Corazon espinado".
Karlos Santana rođen je u mestu Autlan de Navaro, u Meksiku, koje danas ima ulicu i trg s njegovim imenom. Otac mu je bio marijači violinista i Santana je pošao njegovim stopama, počeo je da svira violinu s pet godina. Kada se njegova porodica preselila u Tihuanu nekoliko godina kasnije, Santana je počeo da svira instrument koji će ga učiniti muzičkom ikonom – gitaru. Na početku je imitirao svoje heroje – Džona Li Hukera, Ti Boun Vokera i Bi Bi Kinga, koje je slušao na američkim radio stanicama.
Santana se 1961. godine preselio u San Francisko i nekoliko godina kasnije formirao je Santana bluz bend. Njegovi kul soul rifovi i latino ritmovi odmah su naišli na publiku koja je bila željna novih muzičkih ideja. Karlos i kompanija su postali divovi tog doba, definišući muzičku scenu regiona kasnih šezdesetih, njihova slava je dostigla neočekivane razmere, a umetnički izraz je ostao slobodnog duha. Veliki uspeh je stigao, svi koncerti na turneji su bili rasprodati, a najveći utisak Santana je ostavio na originalnom Vudstok festivalu 1969. godine. Od tada do današnjih dana nije usporio.
Santana je član Rokenrol kuće slavnih, prodao je preko 90 miliona ploča i nastupio pred više od 100 miliona ljudi. Osvojio je deset nagrada Gremi, uključujući rekordnih devet za trideset šesti album – "Supernatural" iz 1999. godine. Album je do sada prodat u više od 25 miliona primeraka i osvojio je nagrade album godine i pesma godine za singl "Smooth".
Santana nastupa s desetočlanim pratećim bendom u kojem se nalaze Čester Tompson (klavijature), Beni Ritveld (bas), Denis Čejmbers (bubnjevi), Endi Vargas (vokal), Karl Peraco (perkusije), Bil Ortiz (truba), Džef Krisman (trombon), Tomi Entoni (gitara), Raul Rekov (kongo) i Toni Lindzi (vokal).
Koncertni prostor biće podeljen u dva dela, a cene ulaznica su 3.900 i 5.900 dinara i mogu se kupiti na uobičajenim prodajnim mestima.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.