U trendu

Skaj Edvards ponovo u bendu „Morcheeba“

Utonuti u san uz njihovu muziku fenomenalan je osećaj. Isto tako, pobediti napetost, umor ili stres. Svako ko je to ikada učinio vrlo dobro zna o čemu govorim. Zato će se i silno obradovati narednoj vesti.
Popularna britanska grupa "Morcheeba" obnovila je saradnju s nekadašnjom pevačicom Skaj Edvards (Skye Edwards). Uz njen lik i glas vezuju se i najveći uspesi benda, koji je na sceni od sredine devedesetih. Svoj prvenac pod nazivom "Who Can You Trust?" objavili su 1996. Ovo ostvarenje, uz naredno – "Big Calm" iz 1998, smatra se za njihovo najkvalitetnije izdanje do danas. Nakon njih slede albumi "Fragments of Freedom" iz 2000, koji po prodaji sustiže prethodni, ali mu kritika nije toliko naklonjena, i "Charango" iz 2002. Muzika je od početnog trip-hopa sve više prilazila klasičnom popu. Godinu dana kasnije, Skaj odlazi iz benda. Bez nje, objavljuju albume "The Antidote" (2005) i "Dive Deep" (2008). Novi vokal pripada u početku Dejzi Marti (Daisy Martey), a zatim i Džodi Sternberg (Jody Sternberg). Do danas, bend "Morcheeba" je prodao šest miliona albuma širom sveta. Iz mnoštva popularnih hitova izdvajamo samo neke – "The Sea", "Blindfold", "Rome Wasn’t Built in A Day", "Trigger Hippie", "Part Of The Process", "Otherwise", "Be Yourself"… I tako stižemo do današnjeg dana i najnovijih vesti.
Naime, bend se trenutno nalazi u studiju s novom-starom pevačicom, gde se snima novi materijal. Ovaj album pojaviće se u prodaji negde na leto. Do tada ima još dosta posla da se obavi. Pre svega, bend mora da podseti fanove kako zvuče zajedno. Idealna prilika za to biće muzički festival "Caprices" u Švajcarskoj. "Morcheeba" će tamo nastupiti 9. aprila i to je ono što je do sada zakazano. A posle toga videćemo šta sledi. A i Egzit će uskoro. Znate na šta mislim. Nikad se ne zna, bila bi to zaista prava poslastica. Sve u svemu, najbitnije je da je ekipa ponovo zajedno na okupu. Nove pesme su u pripremi, a za susret, bože zdravlja, ima vremena.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.