Smrt je pretvorio u umetničko delo: Oproštajna pesma Bouvija svojim fanovima (Video)

Stihovi jedne od poslednjih pesama koju je Dejvid Bouvi objavio mesec dana pre svoje smrti, oproštaj su čoveka koji je znao da se njegov život završava. “Pogledaj gore, u raju sam”, samo su neki od stihova pesme “Lazarus” u kojoj između ostalog poručuje da nema više šta da izgubi, i da će uskoro biti slobodan kao ptica, prenose mediji.

Samo tri dana pre Bouvijeve smrti objavljen je i video za tu pesmu, a u njemu se muzičar nalazi u bolničkom krevetu, telo mu se trese ispod pokrivača, dok su mu oči prekrivene zavojima.

Producent albuma “Blackstar” danas je izjavio da je album koji je Bouvi snimio, dok se borio sa zloćudnom bolešću, njegov poklon za oproštaj kojim je svoju smrt želeo da pretvori u umetničko delo.

“Uvek je činio šta je želeo. A želeo je ovo da napravi na svoj način, na najbolji način. Njegova smrt nije ništa drugačija od njegovog života. Napravio je ‘Blackstar’ za nas, kao svoj poklon za oproštaj. Godinu dana sam znao da će se ovo dogoditi, ali nisam bio spreman na to. On je bio neverovatan čovek, pun ljubavi i života. Uvek će biti sa nama. Za sada nam preostaje da plačemo”, dodao je Toni Viskonti.

Ostavite komentar

Oznake