Sve je spremno, Sabor u Guči može da počne

Sve je spremno, Sabor može da počne – zaključeno je na desetoj i poslednjoj sednici Saborskog odbora 56. Dragačevskog sabora trubača održanoj u Guči.

Sabor će početi sutra koncertima estradnih zvezda, a svečano otvaranje podizanjem saborske zastave predviđeno je za četvrtak.

Za doček preko pola miliona domaćih i stranih gostiju organizatori ove najposećenije manifestacije u našoj zemlji, intezivno su se pripremali proteklih nekoliko meseci. Sve lokalne službe, ali i one sa državnog nivoa, spremne su da ovogodišnji Sabor bude reprezentativan i na zadovoljstvo svih.

„Postavili smo pred učesnike u organizaciji tri cilja: potpunu realizaciju programskih sadržaja, povećanje posete za najmanje 30 odsto u odnosu na prošlu godinu i postizanje zadovoljavajućih finansijkih efekata jer nam je novac potreban za završetak i opremanje Doma trubača u Guči“, rekao je Slobodan Jolović predsednik Saborskog odbora.

Organizatori ovogodišnjeg Sabora su se potrudili da ovogodišnji program bude kvalitetan.

„Razdvojili smo estradne od saborskih manifestacija, pa će tako sreda, dan pre i nedelja, dan nakon Sabora, biti rezervisani za koncerte estradnih zvezda, dok će tri dana između, isključivo programski biti posvećeni trubaštvu i tradiciji“, tvrdi Jolović.

Na glavnoj pozornici, u sredu 10. avgusta u 21 sat nastupiće „Riblja Čorba“ i Svetlana Ceca Ražnatović.

Za četvrtak u 21 sat predviđen je koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora, a u 23 sata počeće tradicionalni Ponoćni koncert. U petak u 21 čas počeće nadmetanje majstora trube, a u subotu Finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara. Nedelja 14. avgust predviđena je za koncerte Severine Kojić i Miroslava Ilića.

Dejan Petrović i Boban Marković zabavljaće saboraše na pozornici ispred Doma kulture po završetku programa u kasne ponoćne sate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.