Uskoro luksuzno izdanje Nirvaninog prvog albuma

Već smo ranije pričali o besmrtnosti nekih pevača i grupa. Ovo je još jedna takva priča. I posle toliko godina od tragične smrti pevača legendarne grupe "Nirvana", njihove pesme žive i poseduju onu istu energiju kao nekad. Kad god sam u prilici da pogledam neki spot ili odslušam pesmu, uradim to gotovo bez daha od početka do kraja. Eto, čak i moja baka zna ko je Kurt Kobejn, i kad god ga vidi na televiziji, gotovo da svaki put zaplače uz neizbežni komentar: "Siroti momak".
Svakako, "Nirvana" je jedna od onih grupa koja je imala najviše uticaja na moju generaciju. Drago mi je da vidim da ona i danas živi, i još uvek ima puno fanova. Ovo je vest za sve njih. Predstavnici ovog kultnog benda rade punom parom. Ova godina je značajna zbog toga što se navršava tačno 20 godina od Nirvaninog prvog albuma "Bleach". Doduše, ovo ostvarenje je postalo popularno tek nakon izlaska drugog albuma – "Nevermind" iz 1991, sa planetarnim hitom "Smells Like Teen Spirit". Ali svakako zavređuje da se digitalno obradi i reizda u luksuznoj verziji. I to nije sve. Specijalno izdanje, najavljeno za 2. novembar, sadrži i legendarni nastup na "Reading" festivalu 30. avgusta 1992. godine, kada su nastupili kao hedlajneri. Ovaj koncert, koji ranije nije zvanično objavljivan, jedan je od onih koji poseduju najviše butlega u istoriji rokenrola. Svako ko ga je na bilo koji način snimio trudio se da to i objavi. Jer, zaista je to bilo mnogo više od običnog nastupa. Eto, fanovi najzad imaju priliku da čuju i vide savršeno obrađenu sliku i ton s ovog događaja. Ovo izdanje pojaviće se u prodaji i na CD-u i na DVD-u, tako da sva čula mogu da uživaju.
Inače, ovaj koncert čuveni magazin "Kerrang" stavlja na prvo mesto liste nastupa koji su protresli svet a fanovi grupe su ga izabrali za Nirvanin najbolji momenat. Vi do novembra možete iskoristiti priliku i na nekom od sajtova (YouTube, recimo) pogledati butleg snimak ovog nastupa. Shvatićete odmah otkud sva ta priznanja. A kada dobijemo luksuzno izdanje, svi ćemo zajedno uživati u već pomenutoj himni X-generacije, kao i u vanvremenskim hitovima poput "In Bloom", "Come As You Are", "Lithium", "About A Girl", "Polly", "All Apologies" i drugim.
Nirvana živi zauvek!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.