U trendu

Van Morison i Linda Gejl Luis zajedno pevaju

Van Morison (Van Morrison) i pevačica i pijanistkinja Linda Gejl Luis (Linda Gail Lewis), sestra čuvenog Džerija Li Luisa, napravili su zajednički duet-album sa kantri, rokabili i bluz klasicima. „You Win Again“, koji uključuje i novu Morisonovu pesmu „No Way Pedro“, trebalo bi da se pojavi početkom oktobra.

Dvoje umetnika se upoznalo na skupu fanova Džerija Li Luisa u Južnom Velsu 1993, gde je Linda Gejl nastupala. Danas o tom upoznavanju ona izjavljuje: „Razgovarali smo za večerom i utvrdili da nam se muzički ukusi umnogome poklapaju“.

Najzad su se sastali i počeli zajedno da sviraju, što je dovelo do zakupljivanja studija i snimanja prvih pesama za album. „On voli sve da snima uživo“, kaže Luisova za Morisona. „Nisam tako radila još od snimanja dueta sa bratom 1969. Iskreno, mislila sam da neću biti u stanju da to odradim. Bila sam ubeđena da ću uprskati, tako da nisam gajila velika očekivanja“.

Pored vokala, Morison je odsvirao i deonice na gitari i harmonici.

Na albumu će se naći pesme „Let“s Talk About Us“, „You Win Again“, „Jambalaya“, „Crazy Arms“, „Old Black Joe“, „Think Twice Before You Go“, „No Way Pedro“, „A Shot Of Rhytm and Blues“, „Real Gone Lover“, „Why Don“t You Love Me“, Cadillac“, „Baby (You Got What It Takes)“ i „Boogie Chillen“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar