U trendu

Zabranjen spot grupe Duran Duran

Uskoro će se u prodavnicama pojaviti novi album engleskih pop veterana Duran Duran. „Red Carpet Massacre“, 12. po redu LP, u Evropi će otpočeti javni život 19. novembra, a u SAD šest dana ranije. To je veliko zakašnjenje u odnosu na prvobitni plan, više od godinu dana, ali je bilo neminovno, jer je bend pre završetka snimanja napustio originalni gitarista, Endi Tejlor, a zamenio ga je, kao stalni član benda, Dominik Braun, iskusni muzičar koji je sarađivao s Eltonom Džonom, Lajonelom Ričijem, grupom Take That, Džastinom Timberlejkom, Lijamom Galagerom, Sugarbabes…
Iako su promenili samo jednog člana postave, članovi benda su odlučili da album napišu i snime iz početka. U taj proces su uključili, kao kompozitore i producente, Džastina Timberlejka i Timbalenda, pevača, repera, kompozitora i producenta zavidne reputacije. Za sada se zna da će na albumu biti 12 numera i da na tri gostuje Timbalend, a Džastin Timberlejk na dve. Jedna od te dve, „Falling Down“, već je objavljena kao digitalni singl, a spot je takođe prvi put pušten na internetu, i to 16. oktobra. Međutim, u Velikoj Britaniji se neće prikazivati jer je proglašen neprihvatljivim. Bend je već snimio novu verziju spota kako bi promovisao pesmu i pripremio teren za izlazak albuma, ali iz njihovog okruženja se čuje: „Članovi benda su jako razočarani što spot neće biti prikazivan, jer smatraju da je jedan od njihovih najboljih. Mračan je, umetnički, bavi se kulturnim fenomenom rehabilitacije poznatih ličnosti“. Spot koji je režirao Entoni Mendler bavi se top-modelima na rehabilitaciji od droge. Naravno, svi modeli u spotu su u toplesu.
Kao početak promocije u SAD (gde singl „Falling Down“ neće biti izdat na disku, već samo preko interneta) bend ovih dana planira čak devet svirki na njujorškom Brodveju. Pevač benda, Sajmon Lebon, kaže: „Snimili smo album na koji smo veoma ponosni, tako da smo želeli i da ga promovišemo na poseban način. Serija koncerata na Brodveju je nešto o čemu godinama razgovaramo – ali tak sada nam se čini da je vreme za to. Rad na ‘Red Carpet Massacre’ započeli smo prošlog septembra upravo u Njujorku, tako da je baš zgodno da i promociju počnemo ovde – u blizini studija u kome smo napravili prve snimke s Džastinom Timberlejkom i Timbalendom.“ Interesantno je uporediti cene za ovaj događaj s cenama koncerata u našoj zemlji – karte za svaki od devet koncerata Duran Duran-a na Brodveju koštaju od 75 do 150 dolara.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)