U trendu

Zvonko Bogdan 11. novembra u Sava centru

Bard panonske šansone Zvonko Bogdan, posle nekoliko godina pauze, koncertom nazvanim „Ne vredi plakati“ vraća se 11. novembra u veliku dvoranu beogradskog Sava centra.

Koncert je nazvan po pesmi „Ne vredi plakati“, koju je Zvonko napisao i snimio na svom albumu „Što se bore misli moje“, od čijeg izlaska se upravo navršava 40 godina.

Na tom albumu Zvonko je snimio i klasike tamburaške muzike kao što su „Na te mislim“, „Osam tamburaša s“ Petrovaradina“, „Seoska sam lola“… koje i danas često izvodi uživo.

„U Sava centar se vraćam, i ponovo dovodim sa sobom najbolje tamburaše, uz čiju pomoć ću beogradsku publiku povesti na putovanje muzičkom istorijom panonske ravnice. Prisetićemo se pesama iz vremena koje se vratiti neće, putovaćemo muzikom od Visokih Tatri i Karpata do Balkana… pa dokle stignemo!“, najavljuje Zvonko Bogdan.

Zvonko Bogdan tokom svoje višedecenijske karijere snimio brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, snimio jedinstvene interpretacije narodnih i pesmama drugih autora kao što su „U tom Somboru“, „Što se bore misli moje“, „Ima dana“, „Evo banke Cigane moj“, „Ko te ima taj te nema“, „Vratiće se rode“…

„Moje pesme nisu izmišljene, one su doživljene. One moraju imati treću dimenziju, moraju da budu prethodno odigrane u životu. Tek tada mogu nešto da uradim. Kroz svoje pesme ja sam se vraćao u prošlost, u detinjstvo, oživljavajući tako uspomene na konkretne ljude i događaje, na jedno nezaboravno vreme, za mene danas kao iz bajke“, kaže Zvonko.

Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana „Ne vredi plakati“, koji će biti održan u 20.30, koštaju 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 i 800 dinara, a mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.