„ZZ Top“ slavi 40 godina rada!

Kakav je ovo jubilej! Legendarni američki sastav "ZZ Top" slavi ove godine četrdeset godina više nego uspešnog rada! Bend je formalno nastao u novogodišnjoj noći 1969. u Hjustonu, a svoj prvi nastup imali su u februaru 1970. Jedan su od retkih bendova koji toliko godina nastupaju u potpuno istom sastavu – Bili Gibons (Billy Gibbons), gitara i vokal, Dasti Hil (Joseph Dusty Hill), bas i vokal; i Frenk Bird (Frank Beard), bubnjevi. Čak su sve te godine, sve do 2006, imali i istog menadžera – Bila Hama (Bill Ham).
Svi znamo po čemu je "ZZ Top", pored svoje sjajne muzike, prepoznatljiv. To je, naravno, duga brada, a zanimljivo je da je kompanija "Gillette" još 1984. ponudila Gibonsu i Hilu svakom po milion dolara (treći član preferira brkove) kako bi se na televiziji uživo obrijali. Oni su to, naravno, odbili, uz obrazloženje da su mnogo ružni bez brade. Simpatično. Tih godina to je bio zaista veliki novac. Gotovo uvek bili su isto obučeni a neizostavno su nosili i naočare za sunce. Poznati su i po velikoj ljubavi prema motorima i starim kolima.
Svoj prvi album pod zanimljivim naslovom "ZZ Top’s First Album" bend je objavio ’71, a za sada poslednje studijsko ostvarenje "Mescalero" dobili smo 2003. Nakon toga se izdešavalo puno zanimljivih stvari. Objavljene su neke kompilacije, a 2004. postaju članovi Rokenrol kuće slavnih. Svirali su po celom svetu a Beogradska arena još uvek drhti od njihovog sjajnog nastupa u oktobru prošle godine. Bila je zaista velika čast i zadovoljstvo ugostiti ih u Beogradu. Zadužili su nas sjajnom svirkom, koja se i danas prepričava.
Čuveni Teksašani planiraju da radno proslave svoj 40. rođendan. Za ovu godinu najavljuju svoj novi album, posle celih sedam godina pauze. Tačan datum objavljivanja, kao ni sam naslov, još uvek se ne znaju, ali se producent zna. To je, u ovoj rubrici već spominjani, Rik Rubin (Rick Rubin). A nama, dok čekamo nove pesme, ostaje da im poželimo još mnogo godina uspešnog zajedničkog rada. Sve ostale novosti, kao i akcije u godini jubileja, možete saznati na zvaničnom sajtu benda.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.