U trendu

10 fotografija za koje ne postoji objašnjenje!

Ovih 10 fotografija niko ne može da odgonetne, iako je njihova autentičnost potvrđena.

1. “Babuška”

Na fotografijama nastalim u vreme atentata na američkog predsednika Džona Kenedija 1963. godine na snimcima i fotografijama prikazana je žena koja sama fotogfrafiše, dok ljudi oko nje beže u zaklon. FBI je tražio tu ženu, ali njen identitet i te fotografije koje je snimila nikada nisu pronađeni.

2. Hesdalen svetla u Norveškoj


Tokom godina, na fotografijama snimljenim u norveškoj dolini Hesdalen, pojavljuju se neobična i jarka svetla. Sprovedene su brojne studije kako bi se objasnio taj fenomen, ali naučnici i dalje traže objašnjenje za njihovu pojavu.

3. Morsko čudovište sa ostrva Hook


Par turista 1964. godine uočio je neobičnu pojavu koja je plivala ka njima u zalivu. Imala je oblik ogromnog punoglavca, dužine oko 25 metara. Nakon što su snimili nekoliko fotografija, par kaže da je stvorenje otvorilo usta i potom otplivalo u morske dubine.

4.Vanzemaljac iznad Solway Firtha


Muškarac koji je 1964. godine u Velikoj Britaniji fotografisao svoju kćer, nakon što je izradio fotografije primetio je čudnu pojavu – muškarca ( vanzemaljca) koji izgleda kao astronaut.Kako je on ( navodno) tvrdio niko drugi nije bio u blizini dok je snimao fotografiju, a stručnjaci iz firme Kodak potvrdili su kako fotografija nije bila ni na koji način menjana.

5. Duhovi na broduOvo je jedna od prvih i retkih fotografija koja prikazuje duhove, a snimljena je 1924. godine na američkom brodu „Watertown“. Navodno se radi o dvojici mornara koji su nedugo pre fotografije umrli na moru u prilično bizarnim okolnostima, a potom su se njihova lica pojavljivala na površini vode i pratila brod.

6. Satelit “Crni Vitez”


Crna letelica je 1960. godine uočena u orbiti Zemlje, i to u vreme kada nije bilo lansiranih satelita. Ovaj predmet nije identifikovan kao delo ljudi. Od tada je snimljen velik broj fotografija koje prikazuju slične predmete u orbiti.

7. Telo na plafonu


O ovoj fotografiji postoji vrlo malo informacija, osim toga da se porodica Kuper uselila u novu kuću i da su ubrzo nakon toga poželeli da naprave porodični portret. Nakon razvijanja fotografije, na njoj se pojavilo telo koje visi sa plafona!

8. Piramida na Mesecu


Ovu fotografiju je snimila posada „Apola 17“ u blizini stene „Geophone“ tokom njihovog poslednjeg leta do Meseca. Fotografija nije valjala zbog prevelike ekspozicije, ali ona nije bila u potpunosti prazna. Kada su pojačani kontrasti otkrivene su strukture na Mesecu koje liče na piramide.

9. Duh vojnika


Ova slika je snimljena 1919. godine na dan sahrane jednog člana eskadrile, Fredija Džeksona. Na vrhu fotografije, iza zadnjeg reda vojnika, nazire se lice koje su članovi eskadrile identifikovali upravo kao njihovog preminulog člana – Fredija Džeksona.

10. Misteriozni slučaj Elise Lam


Ovo nije fotografija već video snimak nastao ispred lifta kojim se vozila Elisa Lam pre nego što je njeno telo pronađeno na hotelskom krovu. Smrt ove devojke je proglašena nesrećom jer na telu nije bilo tragova nasilja, kao ni prisustva droge ili alkohola u krvi. Ipak, na snimku se jasno vidi kako mlada žena ulazi u lift, ponašajući se veoma, veoma čudno… Pogledajte:

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike