Đoković utišao Njujork

Glavna tema vodećih svetskih medija nakon pobede Novaka Đokovića na Ju-Es openu jeste njegova borba s pritiskom i navijačima  u finalu s Rodžerom Federerom.

Đoković je savladao Federara sa 3:1 u setovima i tako osvojio drugu titulu u Njujorku i svoj 10. grend slem u karijeri.

Većina medija je istakla da najboljeg svetskog tenisera ništa nije moglo da poremeti, pa ni bučna podrška koju je Federer imao na stadionu “Artur Eš”.

Britanski BBC navodi kako je Đoković zapanjujuće ostao hladnokrvan pred “teškom profedererovom publikom” u Njujorku.

Španska Marka je objavila tekst pod naslovom “Đoković utišao Njujork”, dok nemački Bild piše kako je Federer bio “neobično nervozan” s obzirom na to da je imao znatno veću podršku u odnosu na štićenika Borisa Bekera.

ESPN u izveštaju navodi kako je upitno ko je imao bolju sezonu, Đoković u muškoj ili Serena Vilijams u ženskoj konkurenciji.

Američka novinaska agencija AP je navela da je Đoković “sasvim sam” bio na stadionu “Artur Eš” i kako se osim Federera junački borio s publikom, koja je bila naklonjena švajcarskom teniseru.

Frans pres je istakao da je Đoković “spustio Federera na zemlju” i da je srušio “američki san” švajcarskom teniseru.

“Niko i ništa nije moglo da uznemiri Đokovića, pa čak ni to što je domaća publika bila uz Federera od kada je kročio na tlo SAD. Mentalna snaga srpskog tenisera je izuzetna, pokazao je svoju veličinu”, navodi Frans pres.

Rojters piše da je Đoković daleko iza sebe ostavio Federara u jednoj od najboljih sezona koju je imao u karijeri.

(Beta)

Ostavite komentar