najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Facebook predstavio novu uslugu – transfer novca preko poruka

Transfer novca preko poruka nova je usluga koju je Facebook promovisao danas, uz obećanje da će za korisnike biti maksimalno brza, bezbedna i potpuno besplatna.

Uskoro ćete, dok budete razmenjivali poruke sa svojim prijateljima o, recimo, nabavci ulaznica za koncert, jednostavno, jednim klikom moći da svom prijatelju novac za kupovinu karte i uplatite.
Naveli smo jedan od primera, prikazan na ilustraciji, ali, kada je u pitanju nova mogućnost koju pruža Facebook – transfer novca preko Messenger-a, svrha prenosa novca nije bitna. I usluga je potpuno besplatna.
Nema potrebe čak ni da otvarate neku posebnu aplikaciju za slanje i prijem novca – sve se obavlja veoma jednostavno, naravno, ukoliko je neki od vaših računa vezan za vaš Facebook nalog. Dovoljno je da imate Mastercard ili Visa debitnu karticu i instaliran Facebook Messenger.
Naravno, i novac na računu.
Sve ostalo je jednostavno:

SLANJE NOVCA:

1. Otvorite poruku naslovljenu na prijatelja kome želite da pošaljete novac
2. Pritisnete ikonicu $ i unesete željeni iznos
3. Pritisnete ikonicu “Pay” u gornjem desnom uglu i pridodate svoj broj računa

PRIJEM NOVCA:

1. Otvorite konverzaciju sa prijateljem koji vam je poslao novac
2. Pritisnete “Add Card” i dodate broj računa na koji želite da vam novac bude uplaćen
Transfer novca obavlja se istog trenutka.

Naravno, kada su u pitanju ovako osetljive stvari kao što je prenos novca, nije dovoljno da Facebook vodi računa o bezbednosti naloga, tako da opreza nikad dovoljno.
Facebook transfer novca narednih meseci biće dostupan korisnicima android i iOS uređaja kao i desktop računara u Americi, a ostatak sveta će ipak malo sačekati na novu uslugu.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike