U trendu

Kina: Testiranje svih stanovnika Vuhana zbog tri slučaja

PEKING – Kineski grad Vuhan, gde se korona virus prvi put pojavio krajem 2019. godine, ponovo će testirati sve stanovnike nakon što je otkriveno nekoliko novih slučajeva zaraznije delta varijante.

Tri nova slučaja zaraze potvrđena su u ponedeljak u gradu od 11 miliona stanovnika, nakon što se delta soj pojavio prošlog meesec na istoku zemlje, a poslednji slučajevi kovid 19 u Vuhanu zabeleženi su pre toga u maju prošle godine.

„Grad pokreće hitno testiranje svih stanovnika“, objavio je Li Ćijang, zvaničnik gradske uprave, na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Prema vlastima novi slučajevi u Vuhanu, zajedno sa infekcijama u obližnjim gradovima Đanžou i Huangan od subote, povezani su sa slučajevima koji su pronađeni u gradu Huaian u provinciji Đangsu.

U Kini od proleća prošle godine gotovo da nema slučajeva zaraze, ali se poslednjih nekoliko nedelja beleže novi, a danas je prijavljeno 90 novozaraženih, od kojih je 61 slučaj lokalnog prenosa virusa.

Tokom jula, najmanje 300 infekcija potvrđeno je u celoj zemlji, a vlasti Pekinga pozvale su stanovnike da ne napuštaju grad osim u hitnim slučajevima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.