U trendu

Kažu vam da previše birkate

Kod nas postoji izreka da izbirač naiđe na otirač, i, ako ste prošle "određene godine" (šta god onaj ko vam se obraća pod tim podrazumevao), mogli bi da vas "dobronamerno" optuže da previše birkate i da ste zbog toga još uvek same. U principu, nimalo ne pomaže reći nekom da previše birka.
Ako "birkate", imate i razloge za to. Tražite nekog ko odgovara određenim standardima koje ste postavile. Nekog sa kime ćete se slagati po pitanjima koja su vama bitna. Ne "birkate" iz besa i razmaženosti, nego znate šta hoćete, ili ste u procesu otkrivanja šta je to što želite, sa čim možete, a sa čime ne možete da živite.
Naravno, dešavaju se i nerealni zahtevi, ili veoma striktni. Zato nije loše povremeno razmisliti o svojim kriterijumima, videti da li su se promenili, videti koje su "stavke" u tim kriterijumima, šta biste tim "stavkama" dobile, i da li biste to mogle da dobijete i na drugačiji način (recimo, želite odgovornog čoveka, i zato odbacujete sve koji vole kompjuterske igre – a to što odrastao muškarac voli da se igra na kompjuteru ne mora nužno da znači da je infantilan i neodgovoran).
U svakom slučaju, treba imati preciznije kriterijume od: "dve ruke, dve noge, jedna glava, nije u vrtiću, neće od starosti da umre prekosutra" ili: "hoće me", jer birate nekog sa kime ćete podeliti svoj život, tako da "dobronamerna" primedba da previše birkate najčešće nije tačna, a praktično uvek nije ni korisna. Ako vam samoća smeta, ako vam je još jedna veza omanula, dovoljno se loše osećate zbog toga, šta će vam još i da vas neko optužuje da ste same krive jer previše birkate, kao da možete sa drveta da uberete partnera kakav bi vam odgovarao?
Oni koji vam kažu da previše birkate uglavnom ne umeju ili ne žele da se potrude da vam nešto drugo kažu, pa toj primedbi ne vredi poklanjati mnogo pažnje – i dobro je izbegavati da je upućujete drugima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar