U trendu

Ova kompanija putnicima zabranjuje ulazak u avion zbog ružnih čizama

Popularne čizme „ag“ (Ugg) nose se već godinama, a mnogi ih smatraju savršeno udobnom obućom za put. Ipak, australijska aviokompanija Kvantas ima malo drugačije mišljenje o izgledu svojih putnika, prenose mediji u regionu.

Džoan Kateral, pevačica engleskog benda „The Human League“, nedavno je ostala neprijatno iznenađena kada joj osoblje Kvantasa nije dozvolilo ulaz u poslovni salon (business lounge) na aerodromu u Melburnu jer je nosila „agsice“.

Aviokompanija je smatrala da je pevačica time prekršila pravila odevanja, pri čemu su čizme ocenjene kao „odeća za spavanje“.

S obzirom na to da je pevačica svoj problem izložila na Tviteru, i zatražila odgovor aviokompanije, Kvantas je poručio da u svojim poslovnim salonima zahteva „kežual“ odevne kombinacije, a za proveru izgleda posetilaca zaduženo je osoblje.

Tako je, između ostalog, navedeno da u njihov salon nije dozvoljen ulazak bez cipela, u papučama, ili u popularnim čizmama koje je Kateral nosila.

Mnogi korisnici Tvitera objasnili su da „ag“ čizme nikako ne mogu da se smatraju „papučama“, s obzirom na to da se već godinama nose u svim mogućim prilikama.

Ipak, kompanija je ostala neumoljiva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar