U trendu

Tihi ubica današnjice

Wi-Fi tehnologija koristi radio talase da bi obezbedila konekciju bežičnog interneta velike brzine. Telefoni, laptopovi i tableti koriste elektromagnetne talase da bi komunicirali sa bežičnim ruterom. Eksperiment su započele studentkinje jednog internata u Danskoj. One su primetile kada spavaju pored mobilnih telefona da svako jutro imaju glavobolje. Posle toga su odlučile da testiraju wi-fi zračenje na biljkama. Kupile su 6 saksija sa semenom biljke Lepidium sativum i stavile u sobu sa zračenjem i 6 u sobu bez zračenja. Biljkama nije uskraćena ni svetlost ni voda.

One su 12 dana posmatrale, zapisivale i fotografisale dešavanja. Da li želite da pogađete rezultat? Semenje u sobi sa zračenjem ili nije izniklo u nekim saksijama ili je izniklo, pa uvenulo, dok je semenje u sobi bez zračenja procvetalo u zdrave biljke.

Wi-Fi tehnologija ugrožava zdravlje i razvoj kod ljudi, a pogotovo kod djece koja su u današnje vreme ugrožena gotovo od rođenja. Deca imaju brze ćelijske replikacije i stope rasta, što ih čini posebno osetljivim na oštećenje DNK-a.

Zdravstveni rizici Wi-Fi zračenja

Hroničan umor, bol u uvetu, intenzivne glavobolje, kvalitet sna. Kako da se zaštitite? Kod kuće koristite fiksni telefon da biste smanjili izloženost elektromagnetnom zračenju. Izbegavajte korišćenje bežičnih monitora za bebe, kao i svih uređaja koji rade na principu mikrotalasnih frekvencija. Isključite sve Wi-Fi uređaje dok spavate. Ne stavljajte ruter u prostorije u kojima boravite veći deo dana ili noći. Najbolje je da stoji u hodniku. Izbegavajte nošenje mobilnog telefona u džepu. Budite oprezni prilikom korišćenja mobilnog telefona u automobilu. Signal se odbija unutar auta, a vaša glava je svojevrsna antena. Ukoliko ste trudni, držite telefon, lap top ili tablet dalje od stomaka. Koristite poruke što je više moguće, prenosi Avaz.

1 komentar
  1. makki

    A što te babetine ne odu u pećinu da žive, ima sto godina da cvetaju 😆

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike