U trendu

Stručnjaci rešili dilemu, evo kada bojler može da bude uključen stalno, a kada samo noću

Potrošnja struje je u nekim domaćinstvima manja, u nekima veća, ali uvek može da se smanji.

Jedan od načina da smanjite potrošnju električne energije tiče se korišćenja bojlera. Oni koji nemaju centralno grejanje, već se greju na struju, koriste bojler, a pitanje koje se postavlja jeste šta je bolje – da bojler konstantno bude uključen, ili da bude uključen samo noću.

Vi možda niste sigurni šta će za vaš novčanik biti bolje i pametnije, ali stručnjaci dobro znaju odgovor na ovo pitanje.

– Ukoliko u domaćinstvu živi samac ili samo bračni par, najbolje je da bojler uključuju po potrebi, dok je struja jeftina.

– Ako je višečlana porodica u pitanju, više ćete uštedeti ako je bojler stalno uključen.

– Pored toga, zavisi da li se voda iz bojlera koristi samo za tuširanje ili i za kuhinju, dakle, ako sva topla voda u kući ide iz istog aparata, najbolje je da bude uključen stalno.

– Kada je reč o podešavanju, i ovde vlada pravilo da je zlatna sredina najbolja opcija, dakle, ili treba da bude na dvojci ili na temperaturi od 55 stepeni.

– Momenat kada bojler treba uvek da bude isključen jeste kada se kupate.

“Većina nas nije nikad razmišljala o tome da li je kupanje sa uključenim bojlerom bezbedno, sve dok se ne desi da neko strada. Nažalost, dešava se udar struje tokom kupanja, to nije česta, ali jeste realna pojava. Ako se još pitate da li je udar struje iz bojlera moguć, jeste. Udar struje iz bojlera je česta pojava i vesti na svakih nekoliko meseci pišu o novim žrtvama. Redovan servis bojlera osigurava da do strujnog udara ne dođe”, piše na jednoj stranici koja pruža vodoinstalaterske usluge, prenosi 24sedam.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar