U trendu

Zvezda i Partizan u nastavku do osmine finala

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana plasirali su se danas u osminu finala Kupa Srbije, nakon što su tek u nastavku slomili otpor prvoligaša Bačke (3:1) i Sinđelića (2:0).

Zvezda je pred više od 5.000 gledalaca u Bačkoj Palanci, protiv lidera Prve lige, došla do 13. uzastopne pobede „preokretom“, pre svega zahvaljujući sjajnom Aleksandru Kataiju, koji je uz dva pogotka imao i jednu prečku. Ujedno, golman crveno-belih Damir Kahriman u 93. minutu odbranio je penal kapitenu domaćih i nekadašnjem reprezentativcu Veseljku Trivunoviću.

Partizan je na stadionu u ulici Vojislava Ilića, uz manje probleme u prvih 45 minuta, do trijumfa protiv Sinđelića došao sa dva pogotka mladog reprezentativca Ivana Šaponjića.

Branilac trofeja Čukarički je na Kosmetu, u Zubinom potoku, savladao domaću Mokru Goru 2:1. Javor je slavio u Novom Pazaru 2:0, a Jagodina u Novom Sadu protiv Proletera 1:0.

Plasman među 16 najboljih izborili su BSK iz Borče pobedom protiv Mladosti iz Lučana 3:1, zatim Inđija, koja je bila bolja od Rada 1:0, Spartak je istim istim rezultatom slavio u Zemunu, dok je Radnički iz Niša pobedio u Loznici 2:1.

Napredak je bio bolji od Moravca 3:0

Mečevi osmine finala igraju se 2. decembra, a finale je na programu 11. maja 2016. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.