U trendu

Čuvamo sećanje na one koji su se borili za našu zemlju

GORNJI MILANOVAC (Tanjug) – U Kulturnom centru Gornji Milanovc predstavljena je knjiga „Sukob mitova – Sacuvati od zaborava“, čiji je autor novinar i publicista Nebojša Savica, a istovremeno su otvorene i izložbe na temu istorijskih događaja vezanih za ovaj kraj koji je organizovalo Udruženje boraca „SABOR“ iz Gornjeg Milanovca u partnerstvu sa Savezom boračkih organizacija Srbije i pokroviteljstvom resornog Ministarstva.

Ovaj događaj čiji su deo izložbe:“Solunske armije”,“Vojvoda Lune – jedan covek, jedno vreme, jedan grad” i “Ex Libris – Prvi svetski rat” knjige otvorio je mnistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je naglasio da Ministarstvo podržava udruženja i saveze i da je prepoznalo njihov značaj i ulogu u tradiciji oslobodilačkih ratova.

„Cilj ovakvih manifestacija je da upoznamo građane o značaju koje Udruženje ima i samim tim da čuvamo sećanje na one koji su se borili za našu zemlju“, rekao je Đorđević i istakao daće ministarstvo nastaviti da podržava ovakve i slične projekte i da se sa punom pažnjom posvećeno bavi pitanjem boraca i njihovih porodica.

„Želimo da im obezbedimo najbolje moguće uslove i pokažemo zahvalnost za sve što su učinili za našu decu“, istakao je Đorđević.

Predsednik Udruženja „SABOR“ Bora Borovnjak zahvalio je na podršci i rekao da je Ministarstvo uvek imalo sluha za dobre stvari.
„Savez je ovom prilikom predstavio realizaciju projekta pod nazivom: Sačuvati od zaborava. Udruženje boraca „SABOR“ imalo je ideju da kroz osvrt na našu prošlost ostavi otisak u vremenu kako na svoje pretke, tako i na svoje saborce i prijatelje koje vreme odnosi u bespuće zaborava“, istakao je Borovnjak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.