U trendu

„Ravanelius“ otvara orkestar Škole za muzičke talentne

ĆUPRIJA – Na festivalu muzičke izuzetnosti „Ravanelius“, koji će se u Ćupriji prvi put održati od 4. do 6. jula, u organizaciji Ustanove kulture i Škole za muzičke talente, publika će uživati u klasičnoj muzici koju će izvoditi vrhunski domaći i strani umetnici, saopštio je danas Organizacioni odbor.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 4. jul u 21 sat u svečanoj sali Niže muzičke škole „Dušan Skovran“, a otvoriće ga Veliki orkestar Škole za muzičke talente i solista, violoncelista Dragan Đorđević.

Publika će te večeri dela Korelija, Svetislava Božića, Petra Čajkovskog, Bendžamina Britna…

Ranije tog dana, u 12 sati, biće prestavljena „Mala škola bontona, kako se sluša koncert“ Miloša Milovanovića.

Drugi dan festivala je u znaku koncerta kamerne muzike, kada će Klavirski kvintet f mol Johanesa Bramsa izvesti Roman Simović, violina, Robert Lakatoš, violina, Lazar Miletić, viola, Dragan Đorđević, violončelo i Vladimir Milošević, klavir.

Od 10 do 13 sati i od 17 do 19.30 na programu je Dečiji kompozitorski atelje, ra
radionica Irene Popović Dragović.

Festival će u subotu u 21 sat zatvoriti Otvorena scena Škole za muzičke talente: Camerata Academica, a solista je Roman Simović, violina.

Festival, koji će se održati uz podršku opštine Ćuprija, nije samo značajan za Ćupriju i susedne opštine, veća za celu Srbiju, „jer na prvom mestu promoviše rad jedinstvene Škole za muzičke talente“, ocenju u Ustanovi kulture.

Festival muzičke izuzetnosti „Ravanelius“ promovisan je 14. juna na konferenciji za medije u Školi za muzičke talente u ovom gradu.

Prvi festival biće revijalnog karaktera a svi ostali takmičarski i trajaće duže, rečeno je na konferenciji, na kojoj su govorili direktor festivala Nenad Jovanović, direktorka Škole za muzičke telnete Danijela Jović i umetnički direktor festivala Dragan Đorđević.

„Cilj je da se lokalnoj publici ponudi kvalitetan muzički sadržaj, da se promoviše rad Škole za muzičke talente i afirmišu njeni učenici, da se uspostavi stabilna osnova za kulturno umetničku edukaciju mlade publike i da se Ćuprija izdvoji kao jedinstvena sredina koja neguje razvoj talenata“, rečeno je tada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.