U trendu

Četvrti Beogradski plivački maraton u nedelju na Adi Međici

BEOGRAD – Udruženje Ljubitelji Save i Dunava Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, organizuju četvrti po redu Međunarodni beogradski plivački maraton.

Maraton će se održati u nedelju, 11. avgusta, sa početkom u 12 sati na startnoj poziciji gornjeg špica prelepe ostrvske oaze Ade Međice.

Vođen entuzijazmom osnivača Saše Vasića, ali i podrškom velikog broja donatora, medu kojima se nalaze i istaknuti pojedinci, poput predsednika Upravnog odbora Ade Međice Den Ttane, Beogradski plivački maraton postao je jedan je od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a, a od prošle godine uvršten je i u GŠ GLOBAL SWIME SERIES – grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.

Po procenama organizatora, četvrti Beogradski plivački maraton okupiće preko 150 takmičara, koji će u mešovitoj konkurenciji oprobati plivačke veštine u tri trke.

Prva trka, namenjena rekreativcima, pliva se nizvodno i dugačka je 1,25 km, dok je druga trka namenjena profesionalnim i polu profesionalnim plivačima i pliva se ceo krug oko Ade Međice, uzvodno i nizvodno u dužini od 2,5 km.

Treća trka podrazumeva dva oplivana kruga oko Ade Međice i duga je ukupno 5 km. Sve tri trke boduju se, kako u SRB Open Watter Cup-u tako i u GŠ Global Swime Series.

„Ovo jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno zbog čega predstavlja pravi izazov za učesnike, ali je ujedno i najbezbednija staza za takmičenje u Srbiji“, izjavio je osnivač i idejni tvorac Saša Vasić.

Promoter ovogodišnjeg plivačkog maratona je Stefan Sajko, bivši vaterpolista Zvezde i Partizana i najbrži plivač otvorenih voda u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.