U trendu

Đovinko: U Barseloni bih skupljao lopte, idem u Kinu

Italijanski fudbaler Sebastijan Đovinko jedan je od retkih igrača koji ne želi da pređe u Barselonu, ali je izrazio spremnost da prihvati bogatu ponudu iz Kine.

Mediji na Apeninima saznali su da kineski Tjanđin Kvanžan, koji sa klupe vodi Italijan Fabio Kanavaro, nudi Đovinku 12 miliona evra po sezoni u naredne četiri godine, što ga je po svemu sudeći zadovoljilo.

„Transfer tržište u Kini je veoma zanimljivo. Čuo sam da postoji interesovanje, pričam sa ljudima iz Toronta i videćemo šta će se desiti. Menadžer mi je preneo da postoji ponuda, ali ne i kog kluba“, rekao je Đovinko za Skaj Italija.

Omaleni napadač priznao je da ga i Barselona htela, ali nije hteo da bude rezerva Lionelu Mesiju, Nejmaru i Luisu Suarezu.

„Nisam želeo da skupljam lopte u Barseloni. Pored njih trojice ne bih uopšte mogao da igram. Nejmar, Mesi i Suarez čak i sa jednom nogom prave razliku na terenu i moj prelazak tamo ne bi imao smisla“, iskren je popularni „Atomski mrav“.

Đovinko je osvežio karijeru u MLS ligi od odlaska iz Juventusa pre dve godine, bio je čak i MVP finala 2015. godine, a ukupno je u SAD postigao 45 golova na 72 utakmice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.