U trendu

Novak nije favorit? Dođavola, naravno da može do trofeja!

Novak Đoković obavio je prvi trening na terenima Vimbldona, a njegov trener Andre Agasi kaže da Novak može do trofeja, iako ga mnogi potcenjuju, prenose sportski mediji.

Mediji u Velikoj Britaniji smatraju da je period od šest nedelja koliko je Agasi sa Novakom mali i da je nerealno očekivati da je Amerikanac napravio toliki napredak u igri srpskog tenisera za ovako kratko vreme.

„Nemojte da bude iznenađeni. Ne bih se složio sa vama. Objektivno gledano, da li ovaj momak može stići do trofeja? Dođavola, naravno da može! To je i plan, to je uvek i bio plan, da bude bolji. Vera u pobedu mora da postoji u glavi i samo u tvojoj glavi“, rekao je Agasi.

Đoković je krajem maja objavio da će Agasi biti u njegovom timu, a od tada Amerikanac je mnogo bolje upoznao Novaka, što je veoma važno.

„Pričamo uobičajene stvari. Znam ga mnogo bolje nego na početku i mislim da je to dosta važno. Mogu da vam kažem da tačno znamo koji je plan i sad idemo da ga ostvarimo. Biće još sigurno dosta nekih problema, ali to se sve da rešiti. Uživam učići od njega, ali isto tako volim da dajem savete i uveren sam da ćemo izvući ono najbolje iz njega“, kazao je Amerikanac.

Agasi je pričao i o novom Đokovićevom treneru, Mariu Ančiću, za koga ima samo reči hvale.

„To je sjajna saradnja i mislim da je Novak napravio veoma pametan potez i sada krećemo u pobede“, rekao je Agasi

Takođe, nebitno šta se bude desilo na londonskom Grend slemu Andre smatra da će Novak pronaći put ka vrhu, prenosi B92.

„Ne želim da u kratkom vremenskom periodu gledam učinak Novaka. Želim da mu pokažem da je on i dalje vrhunski teniser, samo treba da mu pomoću saveta ukažem na to. Veoma sam optimističan“, završio je Agasi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.