Ono što je Novak uradio Federeru posle finala klasično je nabijanje kompleksa

Komentator Jutarnjeg lista Neven Bertičević je naveo u tekstu da je Novak Đoković nabio komplekse Rodžeru Federeru u finalu Vimbldona.

Kako je naveo, tačna je konstatacija da je najtrofejniji igrač u istoriji tenisa doživeo najteži poraz u karijeri u nedavnom završnom meču najprestižnijeg Gren slem turnira.

„Švajcarac je bio bolji u svemu od Đokovića, osim u tri taj-brejka i konačnom rezultatu. Pritom se Srbin potrudio da na otvorenu ranu doda još malo soli izjavom da nije baš najbolje igrao. Takva konstatacija je klasično nabijanje kompleksa, a mnogi su uvereni da Federer od kompleksa boluje i to od kompleksa u dvobojima sa Đokovićem“, naveo je Bertičević.

Kako je istakao, stvari su prilično jasne u tom odnosu.

„Čak i kada Federer igra fantastično, kao u tom finalu, pronašao je neke trenutke iz kojih će u analizi zaključiti da je pucao sebi u nogu. Kod Đokovića je stvar potpuno drugačija. Ponašao se kao osoba koja zna da je to meč koji ne može da izgubi, a ne da se nada da bi mogao da pobedi“, dodao je Bertičević.

(Jutarnji list, B92)

2 komentara
  1. Anonimni

    Um caruje KLADE F valjaju ali ne i u“ F“slucaju, jer UM CARUJE zvani NOVAK! A ko je bolje i losije igrao merodavan je KRAJNJI REZULTAT-AMIN!

  2. Matori

    Novak je bolje igrao u pomenutom meču, Federer je uspešnije servirao. Da je Nole servirao kao Federer, plus kako je igrao, dobio bi meč sa 3:0 za najviše sat i po ! Sećam se kad smo davno mlatili sve po svetu u košarci, i Ruse takođe, nije mi bilo jasno kako ih dobijemo, a oni ne promašuju !? Kad sam kasnije ušao u sport shvatio sam šta je filigranski rad, šta je istinski kvalitet u sportu. Ma u životu uopšte !!!

Napišite komentar