Premijerligaški klubovi potrošili više od milijardu funti na transfere

Fudbalski klubovi engleske Premijer lige potrošili su više od milijardu funti na transfere igrača tokom letnjeg prelaznog roka koji se večeras završava.

Kako je prenela konsultantska kompanija Dilojt premijerligaški klubovi potrošili su 1,005 milijardi funti, što je rekordna suma za prelazni rok.

Prethodni rekord, prošlogodišnji, od 870 miliona funti, premašen je prošlog četvrtka, šest dana pre završetka aktuelnog prelaznog roka.

Arsenalovi transferi od utorka, kada su dovedeni Lukas Peres i Škodran Mustafi za ukupno 52 miliona funti, promogli su da se probije granica od milijardu funti.

Premijerligaški klubovi imaju veću kupovnu moć zahvaljujući novom ugovoru vrednom 5,1 milijardi funti za televizijska prava. Ukupno 12 klubova je ovog leta oborilo svoje transfer rekorde.

Početkom meseca Mančester junajted je postavio novi britanski rekord, pošto je za 89 miliona funti doveo Pola Pogbu iz Juventusa.

Pojedini treneri su se požalili da britanskim klubovima drugi klubovi traže previše novca za kupovinu igrača, na osnovu unosnog ugovora o televizijskim pravima.

Trener Čelsija Antonio Konte rekao je prošle nedelje da je tržište “ludo” i da je od kluba traženo da “plati 50 miliona funti za osrednje igrače”.

Prelazni rok u Engleskoj završava se večeras u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

(Beta)

Ostavite komentar