U trendu

Srbija će dobiti Nacionalni stadion uskoro

Šurbatović je na Skupštini FSS, održanoj u utorak u Staroj Pazovi, izjavio da su u toku „ubrzane pripreme na projektu izgradnje Nacionalnog stadiona“, ali da lokacija za njegovu izgradnju još nije određena.

„Imamo izuzetno dobru saradnju sa Ministartsvom omladine i sporta, kao i sa drugim resornim ministarstvima. Na nedeljnom nivou se sastajemo sa svim nadležnima. Trenutno tražimo pogodnu lokaciju i mislim da ćemo uskoro, uz pomoć UEFA i FIFA, doći do projekta novog stadiona“, rekao je Šurbatović, podnoseći izveštaj Skupštini.

„Nadam se da ćemo krajem ove godine, ili početkom sledeće, početi sa izgradnjom Nacionalnog stadiona i Administrativne kuće fudbala“, dodao je on.

Šurbatović je podsetio da će kapacitet Nacionalnog stadiona biti minimum 55.000 mesta, kako bi Beograd mogao da se u bliskoj budućnosti kandiduje za domaćinstvo finala Lige šampiona i Lige Evrope.

Zna se da bi Administrativna kuća fudbala trebalo da bude na Novom Beogradu.

„Idejno rešenje je već spremno“, kaže Šurbatović.

On je naveo da su 2016. godinu obeležili uspesi na sportskom planu svih selekcija, a posebno „A“ reprezentacije.

„Ona se trenutno nalazi na prvom mestu u grupi, što nam daje realne nade da ćemo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Rusiji. To je prioritet nad svim prioritetima“.

Kao uspehe je nabrojao i plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, kao i kadetske na kontinentalni šampionat u Hrvatskoj, prenosi Mondo.

Kao jedan od glavnih zadataka za 2017. godinu, gensek FSS je naveo ono što je, kako je rekao, „aktuelno uvek“ – „nastavak žestoke borbe za regularnost u srpskom fudbalu“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar