U trendu

Tajna čuvana 16 godina – „Đoković mi se izvinjavao posle poraza“

Nekadašnji ruski teniser Marat Safin prisetio se duela sa Novakom Đokovićem od pre čak 16 godina.

Tada je srpski teniser počinjao svoju karijeru, a u prvom meču na Australijan openu je doživeo debakl od Rusa rezultatom 3:0 (6:0, 6:2, 6:1).

Posle meča koji je trajao samo 74 minuta, Đoković je na mreži rekao nešto Safinu što je on otkrio tek 16 godina kasnije.

„Đoković mi je posle meča rekao ‘Izvinjavam se!’. Verovatno jer je delovalo da sam imao lak posao. Ipak, dao je sve od sebe, bio sam ubeđen da će on postati veliki teniser i to sam mu odmah i kazao. Tada je bio tek 17-godišnjak, i to sa ogromnim potencijalom. Poželeo sam mu sve najbolje, kao i dugu, uspešnu karijeru“, rekao je Safin.

Ispostavilo se da je kasnije Đoković devet puta osvajao Australijan open, a ukupno je sakupio 20 Grend slemova do sada.

„Ja sam igrao baš dobro. Bilo je to prvo kolo, a u njemu je uvek bolje da ste potpuno, 100 odsto koncentrisani, kako biste bez poteškoća prošli dalje. Željni ste toga da na terenu provedete malo vremena, jer nikad ne znate šta vas posle čeka. Novak je bio mlad, niko ništa nije znao o njemu. Morao sam da bude obazriv, svestan da on nema šta da izgubi. Ali, bilo mi je drago što je i za mene i za njega navijalo mnogo ljudi rodom iz Srbije i Rusije“, poručio je Safin.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.