najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

UEFA: Namešten meč između Spartaka i OFK Beograda?

Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavestila je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda nameštena.

“Od UEFA smo dobili prijavu sumnje da je meč između Spartaka i OFK Beograda namešten. U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja, rekao je Komesar za integritet takmičenja FSS Milivoje Mirkov za sajt Saveza.

Utakmica minulog vikenda završena je pobedom Subotičana 2:1 (1:1).

I prvi meč ovih rivala, jesenas u Beogradu, bio je pod sumnjom, s obzirom na to da je tadašnji trener Subotičana izveo “rezervni sastav”, uz objašnjenje da je čuvao najbolje igrače za sledeći meč sa Crvenom zvezdom.

OFK Begrad je slavio 2:0, a FSS je tada pokrenuo istragu i kaznio Spartak oduzimanjem četiri boda, s tim da je kasnije kazna preinačena u minus dva boda.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Mikica

    Dok god je Karadžić i njegova ekipa u fudbalu, ni u jednu “FIFA vest” ne verujem. Sve izjeve su zamagljene i uvek je neko iz FIFA nešto rekao, poslao, posumnjao. Konačno bi moralo da se za sve ovakve “FIFA izjave” vidi ko je i šta je zvanično poslao. Svojevremeno je pomenuti Komesar toliko podigao prašinu o nameštanju pojedinih naših klubova, a kada je policija izvršila sve istrage – ništa. Pa ko je tu lud? Da li je možda potreba da se Spartak izbaci iz Kup takmičenja?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike