najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ćulibrk: Imamo snagu da budemo bolji

Generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk rekao je da ta kompanija i pored odluke da ne bude privatizovana ima snage da bude još bolja i da je u 2015. godini pokrenut investicioni plan vredan 120 miliona evra.

Ćulibrk je za današnje Večernje novosti kazao da će taj investicioni program omogućiti nacionalnom telekomunikacionom operateru da nastavi tržišnu bitku sa konkurencijom i u narednim godinama u najmanju ruku održi vrednost kompanije.

Direktor je ocenio da bi bilo pogrešno sada ponuditi paket akcija Telekoma na Beogradskoj berzi.

“Prateći pregovore s EU i poboljšanu poziciju Srbije mislim da u perspektivi treba strpljivo pripremiti plan za izlazak možda na neku svetsku berzu ako već odlučimo da idemo u tom pravcu. Varšavsku, bečku, pa zašto da ne i na londonsku. To bi bio dobar test i za realnu vrednost kompanije”, rekao je Ćulibrk.

Prema njegovim rečima, jedan od problema za Telekom biće fiksna telefonija iz koje dolazi oko 40 odsto prihoda kompanije.

“Mnogi globalni stručnjaci ne veruju da će za 10 godina postojati ova vrsta usluga. Zato u svojoj strategiji daljeg razvoja moramo uvažavati sve te izazove”, rekao je direktor Telekoma.

Prema njegovim rečima, Telekom je povećao broj IPTV korisnika za 25 odsto i završiće godinu sa oko 400.000 korisnika te usluge.

“Broj korisnika interneta, odnosno ADSL smo podigli za pet procenata, broj pretplatnika mobilne telefonije je veći za čak 100.000, a u postpejd je prešlo 150.00 ljudi. Imamo novih 200.000 pretplatnika sa ‘boks paketima’, a uporedo smo završili veliki skladišni data centar, opremljen prostor za smeštaj IT strukture”, naveo je direktor Telekoma.

Ćulibrk je kazao da u Telekomu radi oko 8.400 ljudi, dok je hiljadu angažovano na lizing.

“Viška ima. Koliko? To je teško reći, jer smanjenje broja zaposlenih mora da se obavi tako da korisnici ne primete ni minimalan pad kvaliteta u pružanju usluga”, rekao je direktor Telekoma.

(Beta)

1 komentar
  1. batamrca

    Koka koja nosi zlatna jaja se ne prodaje

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike