U trendu

Fabrici: Integrisano tržište – kamen temeljac razvoja ovog

BEOGRAD – Privreda Srbije ide u jasnom pravcu, preduzeti su ozbiljni koraci u smislu reforme javne uprave, ali neophodno je nastaviti dalje reformske napore, posebno na planu privatizacije državnih preduzeća, ukidanja parafiskalnih nameta i sprečavanja “odliva” mozgova, poručio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

“To su osnovne stvari od kojih će imati koristi preduzeća i građani. To je zajednički interes”, izjavio je Fabrici na 13. godišnjoj skupštini NALED-a.

Kako je ocenio, u prošloj godini je već dosta urađeno na reformi javne uprave, koja, kako kaže, zahvata sve sektore, ali taj proces, ocenjuje, zahteva puno vremena.

Fabrici je naveo i da EU ovaj deo Evrope posmatra kroz regionalnu dimenziju, i da sugeriše na kreiranju integrisanog tržišta, koje bi, kako kaže, bilo “kamen temeljac” za razvoj ovog dela Evrope koji će biti integrisan u EU.

“Zato radimo na povezanosti, protoku usluga, ljudi, investicija, a i zato postoji puno regionalnih inicijativa, što je nešto što EU uvek podržava”, ocenio je Fabrici.

Bitno je, smatra, da se stvara dodatna vrednost, lanac vrednosti, i da se on potom integriše u lanac vrednosti EU.

“Ali ne treba da budemo zadovoljni, već da dalje integrišemo region i Srbiju u tržište EU”, poručio je Fabrici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.