U trendu

Kanjiza: Otvoren najmoderniji proizvodni pogon Vinerbergera

KANJIŽA – Austrijska kompanija Vinerberger (Wienerberger), svetski lider u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala i infrastrukturnih rešenja, otvorila je danas najmoderniji proizvodni pogon u Kanjiži, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS).

Zahvaljujući ulaganju u vrednosti od 19 miliona evra za unapređenje svih segmenata poslovanja, ta kompanija će povećati tržišnu aktivnost i unaprediti svoje poslovanje.

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Miroslav Lutovac rekao je da kompanija Vinerberger posluje u skladu sa interesom šire društvene zajednice, na moderan i ekološki način, što potvrđuje i žig PKS „Čuvarkuća“, navodi se u saopštenju PKS.

Prema rečima direktora i člana upravnog odbora kompanije Vinerberger Ivana Vujisića, modernizacija novog proizvodnog pogona, koja će, kaže, visokokvalitetnoj radnoj kategoriji omogućiti još bolje uslove za proizvodnju i dalji razvoj, predstavlja deo strategije rasta kompanije.

„Visinom ove investicije kompanija još jednom potvrđuje svoju želju za ulaganjima koja će poslovanje podići na još viši nivo i osigurati lidersku poziciju u narednih nekoliko decenija, kako na našem, tako i na inostranim tržištima“, naveo je Vujisić i dodao da je od momenta privatizacije fabrike u Kanjiži investirano više od 64 miliona evra.

Investicija je obuhvatila modernizaciju kompletno novog pogona sa svim mašinama potrebnim da se proizvodi najkvalitetniji i najmoderniji crep na tržištu Evrope, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da važan aspekt te investicije predstavlja održivost, pri čemu fabrika „ispunjava najviše standarde u pogledu efikasnosti i uticaja na životnu sredinu, što potvrđuje i Eko znak koji proizvodi ove kompanije nose već godinama unazad“.

Protekla godina je za kompaniju Vinerberger bila najuspešnija na svetskom nivou sa skoro četiri milijarde evra prihoda, a istorijski najbolja za Vinerberger u Srbiji, navode iz PKS.

Trgovinska savetnica pri ambasadi Austrije Erika Teoman-Brener rekla je da je ekspanzija kompanije Vinerberger dokaz da je Srbija veoma interesantna investiciona lokacija i kao takva od velikog značaja za ceo region.

„Austrijsko-srpska saradnja je posebno jaka u oblasti privrede i trgovine, o čemu svedoči prisustvo preko 450 austrijskih kompanija u Srbiji“, rekla je Teoman-Brener.

Predsednik opštine Kanjiža Fejstamer Robert rekao je da je ta opština veoma bogata prirodnim resursima, koje, kaže, treba koristiti na preduzimljiv način, oslanjajući se na tehničke inovacije i društveno odgovorno ponašanje i poslovanje.

„Baš ove osobine čine da kompanija Vinerberger bude lider industrijskog razvoja opštine Kanjiža. Fabrika već više od veka postoji u našem gradu i sve vreme je oslonac našim sugrađanima i njihovim porodicama“, poručio je Robert.

Kompanija Vinerberger AG, sa sedištem u Beču, svetski je lider u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala i infrastrukturnih rešenja.

Od 2014. godine preuzela je kompaniju Tondać, uključujući i fabriku u Kanjiži.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.