U trendu

Novi proizvod Imleka – „Moja kravica – čoko krem“

BEOGRAD – Kompanija „Imlek“ promovisala je danas novi proizvod „Moja kravica – čoko krem“, koji je, prema rečima predstavnika te kompanije, najmlečniji čoko krem na srpskom tržištu, pravljen isključivo od mleka, bez dodataka biljne masti i palminog ulja.

Senior marketing menadžer „Imleka“ Jovan Bugarčić kaže da je „Moja kravica – čoko krem“ najčokoladniji proizvod u Imlekovoj ponudi, a s obzirom da je napravljen isključivo od mleka predstavlja idealnu poslasticu za decu.

„Sigurni smo da će ovaj proizvod postati omiljeni slatkiš deci, ali i odraslima“, kaže Bugarčić.

Prema njegovim rečima, „Imlek“ kao regionalni lider u mlečnoj industriji konstantno ulaže u inovacije i podsetio da su u poslednje četiri godine lansirali više od 100 novih proizvoda.

„Statistika kaže da svaki deseti novi proizvod uspe, a naši proizvodi se i danas nalaze na tržištu“, rekao je Bugarčić.

Tehnolog Igor Zorić kaže da u odnosu na druge kremove koji se nalaze na tržištu „Moja kravica – čoko krem“ sadrži 70 odsto mleka, naročito kalcijuma, koji je, podseća, neophodan za pravilan rast i razvoj dece od druge do desete godine.

„S obzirom da je bogat kalcijumom ovaj proizvod možemo preporučiti roditeljima da ga svojoj deci daju kao laganu užinu“, rekao je Zorić.

Takođe, „Moja kravica – čoko krem“ sadrži 100 odsto mlečne masti, u kojoj se rastvaraju vitamini A, D, E, K, navodi Zorić, a bogata je i masnim kiselinama koje su neophodne za metaboličko proces u organizmu.

Što znači da se, „Moja kravica – čoko krem“ prilikom unosa brzo vari.

Osim toga, novi proizvod je bogat i mlečnim proteinima, belgijskom čokoladom, kakao prahom i prirodnom aromu.

„Kada bi tražili manu ovom proizvodu, jedina mana je što se brzo jede i potrošačima savetujemo da kada kupuju za svaki slučaj kupe još jedan“, kaže Zorić.

Menadžer za odnose s javnošću „Imleka“ Marija Malović kaže da „Moja kravica – čoko krem“ najveća inovacija ne samo u srpskoj mlečnoj industriji, već u mlečnoj industriji čitavog regiona.

„To je prvi krem koji je lansiran na tržištu Srbije i regiona na bazi isključivo mleka, sadrži i najkvalitetniju belgijsku čokoladu. Zanimljivo je da sadrži 50 odsto manje šećera od drugih kremova kod nas i ne sadrži nikakve biljne masti ili palmina ulja, tako da predstavlja mnogo zdraviju poslasticu za decu i za odrasle“, rekla je Malović.

Novi proizvod može se naći u dva pakovanja od 100 i 200 grama, a u planu je, kaže Malović, ako ga potrošači ocene dobre povećati gramažu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.